FC Slovan Liberec | Rabušic po Spartě: Máme dobrou výchozí pozici, vyhrát mohly oba týmy
Menu Další Zavřít Zavřít
22.12.2020

Rabušic po Spartě: Máme dobrou výchozí pozici, vyhrát mohly oba týmy

Redakce
Praha/Liberec – Klasická válka. Slovan na Letné remizoval 1:1 a podzimní část FORTUNA:LIGY tak zakončil s 21 získanými body. Co na průběh utkání i zvláštní penaltové situace na obou stranách říkal útočník Michael Rabušic? „Podle toho, jak pak aktéři komentovali situaci, tak jasná penalta. Byl to složitý zápas.“

Co říkáš na průběh utkání? Byl to trochu boj, že?
Složitý zápas. Penalta na jednu stranu, na druhou… My ji proměnili, ale jinak se během první půle ani moc nehrálo, byl to opravdu spíš boj. Sparta byla asi zkraje druhého poločasu lepší, ale přesto dala trochu zbytečný gól po autu. Mohly každopádně vyhrát oba mančafty, hra se pak vyrovnala.

Už jsi to nakousl, co říkáš na obě penaltové situace?
Byl jsem tou dobou ještě na lavičce, kde jsme si hned situace pouštěli. U sparťanské penalty nebylo vůbec nic vidět, takže ani nevím, za co byla odpískaná. A ta druhá… Na vlastní oči jsem to neviděl, byla to ale blbost Sáčka. Nemůže takovou věc udělat i podle toho, co kluci říkali, jasná penalta.

V závěru přišel na hřiště ještě Imad Rondič, cítili jste šanci na tři body?
Měli jsme roh, dostal jsem míč na hlavu. Měl jsem střelu točit víc k tyči, zablokovali nám ji. Také jsme dvakrát špatně vyřešili situace, špatně jsme zvolili řešení… Je to škoda, mohli jsme pomýšlet i na vítězství. Bod bychom každopádně před zápasem nebrali.

Co říkáš na podzim? Odehráli jste spoustu utkání…
Myslím, že byl úspěšný. Povedlo se nám v těžké době postoupit do základní skupiny Evropské ligy, nějaké peníze jsme přinesli do kasy. Jsme v lize navíc v kontaktu se špičkou, honili jsme body a vyvedly se nám poslední zápasy. Výchozí situaci na boj o poháry máme dobrou.

Jsou právě poháry cílem do zbytku sezony?
Není se o čem bavit, jde o jasný cíl. Chceme se dostat znovu do pohárů. Uvidíme, jak bude vypadat tým, někdo odejde… Ale základ jsme si položili dobrý, teď se budeme soustředit jen na ligu, doufám, že poháry urveme.

Jak strávíš krátkou pauzu přes vánoční svátky?
Čas strávím teď v Liberci, kolem 25. pojedeme s rodinou k našim na Moravu. Strávíme tam pár dní, nikam jinam ani stejně jet nejde. Nejde jít ani s kluky na pivo, nevídáme se teď… Co se týče týmu: odpočineme si, nabereme síly a 3. ledna už odlétáme na soustředění.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Penzion Eva
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec