FC Slovan Liberec | Reprezentanti: Jak se libereckým hráčům vedlo v národních týmech?
Menu Další Zavřít Zavřít
18.10.2023

Reprezentanti: Jak se libereckým hráčům vedlo v národních týmech?

Šimon Knopp
Liberec - Hned čtveřice hráčů oblékající v této sezoně modrý liberecký dres se během ligové přestávky účastnila reprezentačních srazů. Slovensko se vydal reprezentovat Tupta a v mládežnických českých výběrech nastoupili Horský, Prebsl i Višinský. V tomto článku se dozvíte, jak se vedlo jednotlivým reprezentacím, ale i hráčům individuálně.

Slovensko - Ľubomír Tupta

Útočník Liberce sice za Slovensko další minuty nepřidal, ale s výkony svého týmu mohl být spokojený. Naši sousedé sice nejprve nestačili na silné Portugalsko, kterému podlehli 2:3, ovšem v následujícím zápase s Lucemburskem si spravili chuť. Ve venkovním prostředí se dokázal prosadit Dávid Ďuriš a rozhodnout o těsném vítězství 1:0. Díky třem bodům do tabulky se Slováci výrazně přiblížili postupu na EURO, protože v následujících dvou zápasech (proti Islandu a Bosně a Hercegovině) jim stačí získat jediný bod.

Česká U21 - Denis Višinský a Filip Prebsl

Čeští mladíci nastoupili ve skupině I proti Walesu a Dánsku. V prvním utkání proti zemi z Britských ostrovů ztratili slibné vedení a v šesté nastavené minutě druhého poločasu inkasovali na konečných 1:1. Filip Prebsl odehrál v obraně celý zápas a Denis Višinský nahradil v 64. minutě Adama Karabce.

Ve druhém duelu proti Dánsku byl již ve třicáté osmé minutě vyloučení Matěj Jurásek a Češi museli dohrávat v deseti. To se podepsalo i na výsledku, protože Lvíčata „pouze“ remizovala 0:0. Filip Prebsl znovu odehrál celý zápas, a přestože viděl v nastavení žlutou kartu, podílel se na udržení čistého konta v oslabení. Denis Višinský do druhého utkání z lavičky nezasáhl.

Česká U20 - Filip Horský

Česká reprezentace do dvaceti let se představila v rámci Elitní ligy U20 ve dvou zápasech. Bohužel v ani jednom nedokázala bodovat, i proto jí patří v tabulce zatím poslední místo s nula body. V prvním utkání proti Norsku (1:2) nastoupil Filip Horský v základní sestavě, viděl žlutou kartu a odehrál 73 minut, než byl střídán. Ve druhém utkání proti Německu (2:4) nastupoval jako střídající žolík v 62. minutě a přihrával na jeden z gólů svého mužstva.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Železářství Letná
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls