FC Slovan Liberec | Slovan míří na Spartu! Dokáže tam bodovat?
Menu Další Zavřít Zavřít
20.09.2018

Slovan míří na Spartu! Dokáže tam bodovat?

Redakce
Liberec - Další kolo, další těžký soupeř! Naše mužstvo vyrazí k příštímu ligovému duelu na Letnou, kde se mu dlouhodobě nedaří. Slovan dostal v posledním kole políček od poslední Dukly a bude chtít zaváhání napravit! Překvapí rozjetou Spartu?

AC SPARTA PRAHA

Sparta má na svém kontě po osmi odehraných kolech šest výher a dvě remízy. Tato bilance jí vynesla třetí pozici v tabulce a na dosah má samotný vrchol, přičemž ztrácí pouhý bod. Na domácím trávníku Pražané zaváhali pouze s Příbramí (2:2), v minulém kole si ve Vítkovicích poradili s ostravským Baníkem poměrem 1:0.

Nejlepším střelcem Sparty je Guélor Kanga, který se může vrátit do sestavy po distancu za čtyři žluté karty. Tři branky vstřelil Benjamin Tetteh a Josef Šural. Nejúspěšnějším nahrávačem celku z Letné je rumunský reprezentant Nicolae Stanciu, jenž poslal přesný pas svým spoluhráčům už třikrát. S pěti vychytanými nulami vévodí ligové statistice brankářů Florin Nita, který neinkasoval už 183 minut.

Sparta má za sebou turbulentní období a až teď se zdá, že se začíná vše na Letné uklidňovat. Pražané vypadli z předkol Evropské ligy nevyvedeným dvojzápasem se Suboticí, což odnesl bývalý hlavní trenér Pavel Hapal. Místo něho nastoupil dočasně do funkce Zdeněk Ščasný a fungující provizorium zatím netřeba měnit.

Sparta zažila velké obrození kádru z období kouče Andrey Stramaccioniho. V předsezonním období posílil tým jen brankář Milan Heča, stoper Uroš Radakovič, útočník Benjamin Tetteh a další forvard Golgol Mebrahtu. V poslední době se spekulovalo o odchodu univerzála Bogdana Vatajela do Jablonce, ale z transferu kvůli rozsáhlé marodce klubu z hlavního města sešlo.

Chybět svěřencům kouče Ščasného minimálně Tal Ben Chaim, Václav Drchal, Václav Kadlec a Ondřej Zahustel. Z marodky se naopak již před několika týdny vrátil libereckým fanouškům dobře známý Matěj Pulkrab. Dojde k jeho vzájemnému minisouboji s bývalými spoluhráči?

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

AC SPARTA PRAHA FC SLOVAN LIBEREC
50 ZÁPASY 50
26 VÝHRY 14
10 REMÍZY 10
14 PROHRY 26
81 VSTŘELENÉ GÓLY 52
52 INKASOVANÉ GÓLY 81
82 ŽLUTÉ KARTY 122
3 ČERVENÉ KARTY 5
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

FC SLOVAN LIBEREC

Slovan nevstoupil do soutěže nejlépe. Jediné dvě výhry si připsal nad Karvinou a Příbramí, naopak podlehl plzeňské Viktorii a v posledním kole pražské Dukle. Před duelem na Letné má aktuálně deset bodů a patří mu devátá příčka tabulky. Na místa zaručující evropské poháry přitom ztrácí devět bodů.

Na Dukle se poprvé ukázal v základní sestavě také Rolando Aarons hostující ve Slovanu. Mužstvu však k zisku bodů nepomohl. Trenér Slovanu nebude mít k dispozici dlouhodobě zraněné Karla Knejzlíka a Kamso Maru.

Oba celky spolu v soutěži odehráli přesně 50 zápasů. Úspěšnější je Sparta, která má na svém kontě 26 výher, naše mužstvo uspělo čtrnáctkrát. V zápasech na Letné Liberec bodoval pouze šestkrát z 25 duelů. Třikrát duel vítěze nenašel a třikrát si Slovan odvezl zpět pod Ještěd všechny body, což se podařilo ve třech mistrovských sezónách našeho klubu. Duel začíná v sobotu s úderem devatenácté hodiny. Přijeďte do Prahy podpořit naše fotbalisty a pomoct jim k nastartování vítězné série. Vstupenky do sektoru hostů budou stát 170 Kč.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
eFotbal Náš region