FC Slovan Liberec | Slovan se představí proti dalšímu pražskému týmu, tentokrát v lize přivítá Bohemians
Menu Další Zavřít Zavřít
03.03.2023

Slovan se představí proti dalšímu pražskému týmu, tentokrát v lize přivítá Bohemians

Šimon Knopp
Liberec - Ve 22. kole nejvyšší české soutěže se liberečtí fotbalisté představí na stadionu U Nisy proti Bohemians Praha 1905. Hrát se bude v neděli už od 14 hodin. Lze využít speciální akci a po předložení vstupenky ze zápasu MOL Cupu jít na utkání zdarma. Přijďte znovu Slovan podpořit v dalším nelehkém, tentokrát ligovém, utkání!

Bohemians Praha 1905 - Silné venkovní zápasy a pokukování po top 6

Vstup do jarní části sezony se hráčům Bohemians vyvedl. V prvních dvou zápasech dvakrát zvítězili 2:0 a dokonce poskočili až na čtvrté místo v tabulce. Poté ovšem přišlo zadrhnutí a Klokani nestačili na Spartu, se kterou prohráli vysoko 2:6. V následujícím kole navíc podlehli 0:1 Českým Budějovicím a posledně si nedokázali poradit ani se Zbrojovkou. S tou pouze remizovali 1:1.

V celkovém součtu to znamená pro Bohemians sedmé místo v tabulce se ziskem 29 bodů. Hlavní předností vršovického týmu jsou pro tuto sezonu venkovní zápasy. Při pohledu na tabulku venku jim totiž přísluší třetí místo s 19 body, což je téměř dvojnásobek bodů získaných v porovnání s domácími duely. Na druhou stranu z toho vyplývá, že na domácím stadionu jsou Klokani značně podprůměrní (až 14. ligová příčka).

V týdnu se ukázalo, že venkovní kouzlo Bohemians platí i pro zápasy MOL Cupu. V něm se totiž pražský klub představil na Slovácku a dokázal zvítězit 2:1, což pro ně znamená postup již do semifinále této soutěže. Rozhodnuto bylo prakticky již v první půli, když se trefili Čermák a Hůlka. Slovácko dokázalo snížit až v samotném závěru nastavení díky Hofmannovi.

Hlavním tahounem zelenobílého týmu je po odchodu Romana Květa David Puškáč, který v této sezoně vstřelil již pět branek a na další dvě nahrál. Rovněž vytvořil i nejvíce (14) přihrávek do šance. V posledních utkáních stráží prostor mezi třemi tyčemi Martin Jedlička, který vychytal v sezoně dvě čistá konta. Pro zápas proti Slovanu bude trenér Jaroslav Veselý postrádat zraněné Křapku, Morávka, Petráka a Shejbala.

FC Slovan Liberec - Ztráta kapitána i konec v poháru

Slovan se naposledy představil ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Spartě. V dramatickém duelu, který se rozhodoval až na penalty, se nakonec z postupu radoval náš soupeř. Průběh utkání si můžete připomenout v reportáži zde.

Obrovskou ztrátou se po zápase ukázalo být zranění Thea Gebre Selassieho, který musel předčasně střídat. Rentgen následně potvrdil zlomeninu v oblasti kotníku a náš kapitán doplní hojnou marodku dlouhodobě zraněných (Višinského, Fukalu a Mikulu). V karetním ohrožení pro další zápas navíc bude dvojice Červ a Frýdek.

Pokud si připomeneme poslední ligové duely, Slovanu se v nich příliš nedařilo. Z pěti zápasů získal celkem pět bodů (1 výhra, 2 remízy a 2 porážky). Naposledy svěřenci trenéra Kozla nestačili na Plzeň, které podlehli i přes sympatický výkon 1:2. V tabulce libereckému týmu přísluší devátá příčka s 26 body. V případě výhry by se Slovan mohl dotáhnout až na šestou Sigmu (29 bodů).

Při pohledu na vzájemné zápasy s Bohemians je na tom lépe Liberec. Ze 41 duelů zvítězil ve 21 z nich a navíc nikdy v domácích podmínkách s pražským týmem neprohrál. I při posledním vzájemném ligovém střetnutí se radoval z výhry Slovan. Po brankách dvou záložníků, Matěje Valenty a Lukáše Červa, si liberečtí fotbalisté odvezli tři body za výhru 2:0. Na konci listopadu loňského roku se ještě oba celky utkali v rámci zimní Tipsport ligy, kde ale nastoupili i hráči širšího kádru. Zápas přinesl celkem sedm branek a těsnou výhru našeho soupeře.

A jak vidí celé utkání asistent trenéra Jakub Harant? „V neděli odpoledne nás na domácí půdě čeká tým Bohemians. Na soupeře v tabulce momentálně ztrácíme přesně tři body, a tak máme velkou motivaci se právě tímto zápasem bodově dotáhnout. Nečeká nás ovšem nic lehkého. Bohemians přijedou posilněni o důležitou výhru na hřišti Slovácka ve čtvrtfinále poháru. V zápasech po zimní pauze nedostávají mnoho branek, což ukazuje na dobře organizovanou obrannou fázi. Výjimkou byl zápas se Spartou, kde ale padlo několik gólů po standardních situacích. I my máme za sebou čtvrtfinále MOL Cupu. Kluci podali výborný výkon, v penaltách si ale postup zajistila Sparta. Moc nás mrzí ztráta kapitána týmu, Theo by nám na hřišti v neděli hodně pomohl. Musíme tedy zabrat o to víc a navázat na dobré výkony se Spartou a třeba i naposledy v lize s Plzní, kde nám k lepšímu výsledku scházela jen kvalitnější koncovka. Atmosféra na stadionu byla ve středu opravdu skvělá. Věřím, že fanoušci opět přijdou v hojném počtu a společně po zápase oslavíme zisk důležitých tří bodů."

Neváhejte a přijďte podpořit naše fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude v neděli od 14 hodin. V případě, že nemáte vstupenku ze zápasu MOL Cupu proti Spartě, můžete si zakoupit lístek online zde nebo v den zápasu přímo na stadionu.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Bohemku porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net CEWE
Mediální partneři
Beat radio Náš region
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B