FC Slovan Liberec | Slovan se v sobotu představí na půdě plzeňské Viktorie
Menu Další Zavřít Zavřít
05.02.2021

Slovan se v sobotu představí na půdě plzeňské Viktorie

Redakce
Liberec – Neplánované týdenní volno a teď už vzhůru do Doosan Arény! Slovan se v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY utká s plzeňskou Viktorií, na jejím hřišti přitom naposledy vyhrál v květnu roku 2013. Podaří se našemu mužstvu navázat na úspěšný vzájemný zápas ze začátku sezóny, který U Nisy vyhrálo 4:1?

FC Viktoria Plzeň – Zpátky na vítězné vlně

Ten zápas si asi vybavíte všichni. Čtvrtá minuta Jhon Mosquera 1:0. Bum, rána Júsufa zpoza vápna a vedení o dvě branky. Čtrnáctá minuta Jakub Hromada – 3:0. Naše mužstvo se střetlo poprvé s Viktorií už v rámci druhého podzimního kola, po fantastickém úvodu vedlo po úvodní čtvrthodině o tři branky a stejným rozdílem také nakonec duel skončil. Nejdřív snížil z penalty Aleš Čermák a pak se, po změně stran, podruhé v zápase trefil Mosquera.

Plzeň následně nezažila úplně příjemný podzim, když se neprobojovala skrze předkola do základních skupin evropských pohárů, o to víc však mohla své síly soustředit na FORTUNA:LIGU. Naposledy zvítězili svěřenci kouče Adriana Guľy 2:0 nad Baníkem, předtím si stejným poměrem poradili s Pardubicemi.

Viktoria stoupá tabulkou, aktuálně figuruje už na pátém místě se čtyřbodovou ztrátou na čtvrté Slovácko. Slovan má o dva body méně (25), ale čeká ho ještě odložený zápas se Zlínem. Vůbec naposledy naše mužstvo vyhrálo v Plzni v roce 2013, poslední tři vzájemná utkání skončila vysokými výsledky (4:1, 4:0, 4:1).

Nejlepšími střelci soupeře jsou šestigóloví Aleš Čermák s Jeanem-Davidem Beauguelem. Pět branek během sezony nastřílel Pavel Bucha, čtyři má snajpr Zdeněk Ondrášek. Z hlediska přihrávek je jednoznačně nejúspěšnější Pavel Bucha, který přihrál na gól už v pěti případech. V brance Viktoriánů dostává přednost Aleš Hruška, jenž naskočil ke 14 duelům a vychytal tři čistá konta.

Nejzajímavější změny v kádru Viktorie Plzeň

Šimon Falta, Olomouc –> Plzeň
Luděk Pernica (hostování), Plzeň –> Brno
Radim Řezník, (hostování) Plzeň –> Mladá Boleslav
Pavel Šulc, (konec hostování) České Budějovice –> Plzeň

FC Slovan Liberec – Trpká prohra v Ostravě

Slovan měl minulý víkend neplánované volno, když se ve zlínském týmu objevila nákaza koronavirem a nařízená karanténa. Předtím stihlo naše mužstvo dohrávku, kterou si přeneslo z podzimní části, na půdě Baníku domácím podlehlo 0:1. Pro kouče Pavla Hoftycha byla porážka o to nepříjemnější, že na tři zápasy přišel o krajního záložníka Jhona Mosqueru. Ten se trefil jak v duelech proti Bohemians (1:1), tak s brněnskou Zbrojovkou (3:0).

Zkušený Kolumbijec bude našemu mužstvu chybět po rozhodnutí disciplinární komise. Slovan na půdě Viktoriánů nemá zrovna příznivou historickou bilanci, sedmkrát v Doosan Aréně vyhrál, stejný počet zápasů skončil remízou a desetkrát prohrál.

Na čele klubové produktivity se nic nezměnilo. Michael Rabušic se trefil v sezoně už sedmkrát, Mosquera má branek šest, nejvíce asistencí – dvě – posbírala trojice Kamso Mara, Imad Rondič a Jakub Pešek. Mezi třemi tyčemi vychytal čtyři čistá konta ve 13 startech Filip Nguyen, tři zápasy a jednu nulu si připsal Milan Knobloch.

Duel s Plzní startuje v sobotu od 18:30, hrát se bude už tradičně bez diváků. Držte našim klukům palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Naše pekárna
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region