FC Slovan Liberec | Slovan se vydá na Hanou, kde se v neděli utká se Sigmou Olomouc
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2023

Slovan se vydá na Hanou, kde se v neděli utká se Sigmou Olomouc

Martin Soukup
Liberec – V šestém kole české nejvyšší soutěže se liberečtí fotbalisté vydají do Olomouce, kde budou chtít navázat na domácí výhru nad Pardubicemi. Pro naše fanoušky bude vypraven fanouškovský autobus. Zápas je naplánovaný na neděli 27. 8. 2023 v 15 hodin na Andrově stadionu.

SK Sigma Olomouc

Hanáci se na úvod sezony představili v Generali Areně proti pražské Spartě. Tam se jim ale vstřelit branku nepodařilo a prohráli 2:0. Následovala třízápasová šňůra neporazitelnosti. Nejprve si doma poradili s Karvinou 3:1, poté z Uherského Hradiště přivezli vítězství 2:0 a nakonec doma porazili Teplice 2:1. V posledním zápase si ale tři body z Plzně nedovezli a po výsledku 2:1 pro hráče Viktorie budou chtít navázat spíše na předchozí zápasy.

Mezi největší ztráty pro Olomouc patří odchod Mojmíra Chytila, jenž přestoupil do Slavie, a Florenta Poulola, který odešel jako volný hráč do Mladé Boleslavi. Dále klub opustili Lukáš Greššák (Košice), Vilém Fendrich (Jablonec), David Vaněček (Opava), Tomáš Zlatohlávek (Pardubice), Marek Hausknecht (Uničov), Patrik Slaměna, Šimon Studený (oba Prostějov), Tomáš Stašák (Šumperk) a Tomáš Cubo (Všechovice). Na hostování pak odešli Patrik Mihl (Uničov) a Jakub Matoušek (Pardubice).

Zároveň klub přivedl zajímavé posily, jako třeba Lukáše Juliše ze španělské Ibizy nebo Yunusu Muritala z maltského klubu Hibernians. Dále získali Františka Matyse z pražské Slavie a Vojtěcha Křišťála z Jihlavy.

Poslední vzájemné utkání hrané U Nisy skončilo remízou 2:2. Tehdy se už ve druhé minutě trefil Tupta. Sigma ale dokázala dvěma góly otočit výsledek na svoji stranu, kdy se nejprve z penalty trefil Chytil a poté Navrátil. V 78. minutě se ještě stačil trefit Červ, a tak se v zápase nemohl radovat ani jeden z týmů.

FC Slovan Liberec

Úvod sezony není pro Slovan optimální. V prvním kole si liberečtí fotbalisté sice poradili s Baníkem 3:1, ale následující zápas s Mladou Boleslaví měl neštastný závěr. Se Středočechy jsme uhráli pouze remízu 2:2, i přesto, že jsme měli více jak šedesát minut výhodu jednoho hráče. V následujícím utkání s Bohemians prohráli svěřenci Luboše Kozla na domácí půdě 0:1, kdy jim v nastaveném čase vstřelil branku Matyáš Kozák, který v libereckém dresu působil v minulé sezoně.

Ve Zlíně se našim barvám také moc nevedlo a museli se spokojit s remízou 1:1. V posledním zápase s Pardubicemi se na výsledku 1:0 podepsal Christian Frýdek, který byl u všeho důležitého a svou brankou zařídil výhru pro liberecké fanoušky.

Do Olomouce bude zařízena doprava fanouškovským autobusem, ve kterém ještě zbývá několik volných míst. Více informací naleznete zde.

Vsaďte si u Tipsportu

Věříte, že Slovan na Hané zaboduje? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si ze široké kurzové nabídky.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-liberec-pardubice/5394885?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Databox
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact