FC Slovan Liberec | Slovan v sobotu doma přivítá Pardubice
Menu Další Zavřít Zavřít
17.08.2023

Slovan v sobotu doma přivítá Pardubice

Šimon Knopp
Liberec - V pátém kole české nejvyšší soutěže se Slovan představí na domácím stadionu proti Pardubicím. Liberečtí fotbalisté se střetli na stadion U Nisy s Pardubicemi celkem třikrát a ani jednou neprohráli. Potvrdí tuto bilanci i tentokrát? Výkop utkání je naplánován na sobotu od 15 hodin.
Online prodej vstupenek

FK Pardubice - domácí výhra proti Karviné

Pardubice mají po čtyřech kolech na kontě celkem čtyři body. Vstup do soutěže se jim nepovedl, když inkasovaly v prvním kole proti Bohemians již v páté minutě a následně v desíti po vyloučení Jakuba Matouška prohrály. Chuť si částečně zlepšily ve druhém kole, kdy dokázaly, i přes vyloučení Antonína Kinského, remizovat s Jabloncem 0:0. Následoval zápas se Spartou, který prohrály vysoko 2:5. V minulém kole přišla první výhra sezony, když si fotbalisté z Pardubického kraje dokázali poradit s Karvinou 2:1.

Pardubice minulý rok hrály baráž o udržení a pro následující ročník došlo v jejich kádru hned k několika hráčským změnám. Za zmínku určitě stojí odchod Dominika Janoška do nizozemské Bredy. V dresu Pardubic rovněž již nenastupuje Florin Nita, Robin Hranáč, Tomáš Vlček či Dominik Kostka. Naopak mezi posily patří Michal Surzyn (přestup z Jablonce), Jakub Matoušek (hostování ze Sigmy), Ondřej Kukučka (hostování ze Sparty), Denis Darmovzal (přestup z Mladé Boleslavi) a další.

U týmu Pardubic zůstal po minulé sezoně jako hlavní trenér Radoslav Kováč. „Přípravu na Liberec máme důkladnou, soupeř má velmi dobrý tým a trenéra, který chce hrát, velmi dobře vidí meziprostory. Určitě nás nečeká nic lehkého proti soupeři, který má svou jasnou tvář. Chceme vyhrát každý zápas, ale jak jsem již řekl, bude to těžké. Rádi bychom v Liberci něco urvali a potvrdili výhru z minulého kola. Sám jsem zvědavý, jak tým zareaguje po tříbodovém zisku, ale věřím, že jsme na sobotu dobře připravení,“ hlásí trenér Pardubic.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadionu U Nisy najdete v tomto článku.

FC Slovan Liberec - bod ze Zlína

Svěřenci Luboše Kozla se v posledním kole představili proti výběru Pavla Vrby. Ve Zlíně se dostali do vedení díky brance Christiana Frýdka, který se trefil k tyči zpoza vápna. Ovšem Zlínu se podařilo ještě do poločasu vyrovnat, když se trefil Janetzký. Ve druhé půli se Koviničovi podařilo v samotném závěru dopravit míč do sítě a rozjásat domácí fanoušky. Naštěstí pro nás se z opakovaného záběru ukázalo, že se jednalo o ofsajd a branka nebyla uznána. Slovan si tedy ze Zlína odvezl jeden bod za remízu 1:1.

Pro situaci v tabulce to znamená, že Liberec má na kontě pět bodů, což ho řadí na deváté místo se sedmibodovou ztrátou na zatím neporaženou Spartu a Slavii. Statisticky nejlepšími hráči jsou záložníci Mohamed Doumbia a Christian Frýdek, kteří mají oba na kontě dva kanadské body (1+1). Na sobotní zápas by oba měli být připraveni naskočit. To samé se bohužel nedá říci o dlouhodobě zraněných fotbalistech, kterými jsou Denis Višinský a Dominik Plechatý, ani jeden z nich do zápasu proti Pardubicím nezasáhne.

Při posledním vzájemném měření sil mezi Pardubicemi a Slovanem se oba týmy rozešly nerozhodně 1:1. V zápase se trefili pouze liberečtí hráči. Úvodní branku vstřelil Olatunji, ale ještě do poločasu si vlastní gól dal Plechatý. Ve druhé půli se ani jednomu z týmů druhou branku přidat nepodařilo, a tak se oba celky musely spokojit pouze s jedním bodem.

Pokud si nechcete nechat ujít domácí zápas proti Pardubicím, přijďte podpořit liberecké fotbalisty přímo na stadion. Hrát se bude v sobotu od 15 hodin. Nezapomeňte si rovněž stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které naleznete online předzápasový bulletin a mnoho dalšího (odkaz zde).

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan v pátém kole proti Pardubicím nezaváhá? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-liberec-pardubice/5394885?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea FITING SERVIS
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region