FC Slovan Liberec | Slovan ve druhém kole zavítá do Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
28.07.2023

Slovan ve druhém kole zavítá do Mladé Boleslavi

Šimon Knopp
Liberec - Ve druhém kole nejvyšší české soutěže liberečtí fotbalisté změří síly proti Mladé Boleslavi. Hrát se bude v neděli na Lokotrans Aréně, a to od 15 hodin. Pokud chcete podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu klikněte zde a přihlaste se na autobusový zájezd.

FK Mladá Boleslav - zajímavé posily i nový trenér Kulič

Mladou Boleslav převzal před začátkem přípravy Marek Kulič a nahradil Pavla Hoftycha, který se přesunul do role sportovního manažera. Pro Kuliče, bývalého ligového útočníka, se jedná o první trenérskou zkušenost u A-týmu, dříve působil jako asistent u áčka či jako trenér B-týmu Mladé Boleslavi.

Jeho mužstvo sehrálo během přípravy celkem šest utkání. Nejprve se mladoboleslavští hráči představili na turnaji v Benátkách nad Jizerou, kde přes Táborsko (3:2) postoupili do finále a střetli se se Slovanem, který dokázali porazit 2:0. Následovaly dva zápasy proti druholigovým týmům. Proti Dukle hrála Mladá Boleslav nerozhodně 4:4 a s Vlašimí prohrála 2:3. Poté se hráči ze Středočeského kraje vydali na herní soustředění do Polska, kde remizovali s Cracovii 1:1 a porazili Wartu 1:0.

Na předsezónní tiskové konferenci David Truda, ředitel klubu, přiblížil, s jakými ambicemi vstupuje Mladá Boleslav do ligového ročníku 2023/24: „Doplnění mužstva a související činnost v klubu směřujeme k tomu, aby se tým dostal do evropského poháru. Zvu všechny fanoušky, aby nás přišli v našem úsilí podpořit, jsou pro nás důležití." O změnách v týmu i divácích následně hovořil i Kulič: „V letní přípravě jsme trochu změnili náš herní styl. „Chceme hrát útočněji, aby se to líbilo divákům a chodili v co největším počtu. Jsem spokojený, že jsme přípravu zvládli bez zranění," uvedl nový hlavní trenér.

Dres Mladé Boleslavi v následující sezoně nebude oblékat hned několik fotbalistů. Jsou jimi Milan Škoda, Jiří Skalák, Samuel Dancák, Denis Donát, Vojtěch Stránský, Denis Darmovzal, Ladislav Krobot, Radek Látal, Antonín Vaníček, Ubong Moses Ekpai či Michal Tomič.

Nahradit by je mělo deset nováčků. Mezi zvučné posily patří jméno brankáře Matěje Trmala, který přišel z Portugalska, kde naposledy působil. Dále přišli útočníci Matěj Pulkrab a Jusúf Hilál, kteří dříve hráli v Liberci. Obranu by měli vyztužit Dominik Kostka (z Pardubic), Florent Poulolo (z Olomouce), Andrej Kadlec (z polského klubu Termalica), Mykola Yarosh (ze Slovenska) a Tomáš Král (z béčka Mladé Boleslavi). Přišli i dva záložníci, a to konkrétně Ladislav Kodad (z Teplic) a Benson Sakala (z Příbrami).

V prvním ligovém kole nastoupila Mladá Boleslav k domácímu zápasu proti Jablonci. Svého soupeře dokázala porazit 3:1. Trefili se Vasil Kušej, Dominik Kostka a Lamin Jawo. Především druhý gól Dominika Kostky stojí za zmínění. Boleslavský obránce se totiž trefil z voleje ze 30 metrů a nádhernou brankou nedal brankářovi Hanušovi šanci.

FC Slovan Liberec - výhra na úvod proti Baníku

Slovan se v prvním kole představil na domácím stadionu U Nisy proti ostravskému Baníku. Liberečtí fotbalisté dokázali v prvním poločasu svého soupeře zatlačit a byly z toho dvě branky. Nejprve si po centru Ghaliho dal vlastní gól Kpozo a následně se trefil hlavičkou Lukáš Červ. V úvodu druhé půle přišla chyba Liberce, z které vyústila penalta pro Baník. Tu proměnil Tetour a celé utkání zdramatizoval. Svěřenci trenéra Kozla si ale vítězství vzít nenechali a díky pohledné brance Doumbii zpoza vápna nakonec vyhráli 3:1.

Přestože měl Slovan proti Mladé Boleslavi v minulosti pozitivní bilanci, v posledních utkáních se mu proti tomuto celku příliš nedařilo. V minulé sezoně prohrál oba vzájemné zápasy. Na stadionu U Nisy 1:3 a venku dokonce 0:4, když se Liberci nepovedl vstup do utkání a po devatenácti minutách prohrával již o tři branky. Ve druhé půli se trefil Fulnek a zpečetil výhru svého týmu.

A jak vidí vzájemné střetnutí asistent trenéra Josef Petřík? „Řekl bych, že se jedná o velice zkušeného soupeře, ať už v defenzivě či v záloze, kde mají Marka Matějovského. Navíc v útoku je velice nebezpečné trio Jawo, Júsuf a Kušej. Jsou to velice pohybliví, důrazní a nebezpeční hráči. V prvním kole dali mladoboleslavští hráči krásné branky a utkání se pro ně dobře vyvíjelo, protože dali brzo první gól. V úvodní půli proti Jablonci byli lepší a poté za stavu 2:0 hosté riskovali a vsadili vše na ofenzivu. Mladá Boleslav byla velmi nepříjemná v přechodové fázi, brejkových situacích a zaslouženě vyhrála. Čeká nás určitě velice těžký zápas.“

Pokud si nechcete nechat ujít i druhé ligové utkání Slovanu v nové sezoně, vyrazte společně s fanouškovským výjezdem - více informací zde. Hrát se bude v neděli od 15 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan vyhraje i své první venkovní utkání sezony? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-mlada-boleslav-liberec/5394867?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Hennlich
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B