FC Slovan Liberec | Slovan vyjíždí do nové arény v Hradci, kde ho čeká souboj s Votroky
Menu Další Zavřít Zavřít
09.11.2023

Slovan vyjíždí do nové arény v Hradci, kde ho čeká souboj s Votroky

Adam Žatečka
Liberec - Po sérii čtyř soutěžních zápasů bez porážky vyrazí Slovan na půdu Hradce Králové, do zbrusu nové Malšovické arény. První polovinu základní části tak završí venkovním duelem. Výkop utkání je naplánován na sobotu v 15:00 a pro fanoušky byl vypraven autobusový zájezd, o němž se podrobnosti dočtete v tomto článku.

FC Hradec Králové - pohyb kolem skupiny o udržení

Hradec Králové se v této sezoně zatím rozhodně nepohybuje na příčkách, na kterých by chtěl. Zatímco v předešlých sezónách byli hradečtí přinejhorším na konci první poloviny tabulky, teď se zatím nachází ve skupině o udržení na 11. místě. I proto došlo ke změně trenéra, když v září vystřídal Jozefa Webera Václav Kotal.

Po třech zápasech bez výhry dokázali Votroci dvakrát za sebou neprohrát. Nejdříve si doma vyšlápli na Teplice, když jediný gól utkání vstřelil Čmelík, a poté po remíze 0:0 uhráli na Slovácku bod.

Asistent trenéra Stanislav Hejkal před sobotním utkáním poukázal na silné stránky našeho mužstva: „Myslím, že Liberec je takticky dobře svázané mužstvo. My s ním máme od návratu do ligy negativní bilanci, porazili jsme je až v posledním zápase předcházející sezony. Jinak jsme s nimi také výrazně prohráli 0:4. Aktuálně má dobrou formu Ľubomír Tupta, vyzdvihl bych i Christiana Frýdka, jenž prošel také hradeckým klubem. Liberec je díky nim hodně nebezpečným týmem.“

Nejlepším střelcem Východočechů je se třemi góly Daniel Horák. Hned v závěsu je libereckým fanouškům známý Václav Pilař, který je zároveň nejproduktivnějším hráčem Hradce s bilancí 2+3. Dlouhodobě zraněný je David Heidenreich, který s největší pravděpodobností bude chybět i tentokrát. Otazník visí nad Ladislavem Krejčím, který se v zápase s Teplicemi zranil a minulé kolo nemohl nastoupit.

FC Slovan Liberec - odskok od spodku tabulky

Slovan v poslední době prokazuje dobrou formu. Od poslední reprezentační přestávky totiž neprohrál a ztratil pouze na Slovácku, kde remizoval.

Naši fotbalisté navázali na dobré výsledky i v posledním zápase s Českými Budějovicemi. V zápase se nikdo dlouho nemohl prosadit, kromě Skaláka, který se ale nacházel v ofsajdu. Zápas na naší stranu dokázal zlomit v 61. minutě navrátilec do sestavy Luka Kulenović. Chorvatský útočník si ve vápně zpracoval míč od Preislera, udělal kličku obránci a zakončil do horní části branky. Těsnou výhrou se Slovan vyšvihl do horní poloviny tabulky.

Po 14. kole se tedy nacházíme na 8. příčce, přičemž na první šestku ztrácíme šest bodů. V závěsu za námi jsou ale tři mužstva, která na nás ztrácejí pouhé dva body. Mezi těmito týmy se nachází i Hradec s patnácti body. S Votroky jsme naposledy hráli minulou sezónu v nadstavbě. Jednalo se o poslední zápas ročníku, kdy jsme do toho zápasu šli s čtyřgólovým náskokem. Utkání jsme nakonec prohráli 2:3.

Kulenović v zápase s Jihočechy dorovnal Tuptu v gólech a oba tak mají shodně 4 přesné zásahy. Slovenský útočník má ale navrch i tři asistence a je tak nejproduktivnějším hráčem Slovanu. Chybět bude dlouhodobě zraněný Plechatý a kvůli kartám i Marios Pourzitidis, který byl v minulém kole napomínán. Nejistý je také start Mohameda Doumbii, který minule kvůli zranění chyběl.

Co před sobotním duelem říká asistent trenéra Josef Petřík? „Do Hradce přišel v létě nový trenér, pak došlo k jeho výměně. V posledních dvou zápasech nedostali gól, vyhráli doma s Teplicemi a remizovali na Slovácku. Vypadá to, že si to pomalu sedá. Mají dobrý tým, který je dlouho pohromadě. Ofenzivu táhne zkušený Pilař, ale mají i srovnanou defenzivu. Jedná se o kompaktní mužstvo, které hraje týmově. Na krásném novém stadionu nás bude čekat velice těžký zápas.“

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan naváže na dobrou formu z posledních utkání a poradí si "Pod Lízátky" s Hradcem Králové? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://1url.cz/@tipsport_hkr_lib_15 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Pneu Hnídek
Mediální partneři
eFotbal Beat radio