FC Slovan Liberec | Slovan vyráží do Uherského Hradiště, v sobotu nastoupí proti Slovácku
Menu Další Zavřít Zavřít
27.10.2023

Slovan vyráží do Uherského Hradiště, v sobotu nastoupí proti Slovácku

Šimon Knopp
Liberec - Dvacátého osmého října se liberečtí fotbalisté ve 13. kole nejvyšší české soutěže představí na půdě Slovácka. Svěřenci trenéra Luboše Kozla budou chtít navázat na poslední úspěšný zápas proti Plzni. Zda se jim to povede, budete moci sledovat v sobotu od 15 hodin na programu O2 TV Fotbal.

1. FC Slovácko - boj o top šestku i těsné výsledky

Slovácko v prozatímní sezoně bojuje o místo v nejlepší šestici klubů, avšak po posledním kole se propadlo na sedmou příčku za Mladou Boleslav, která má stejný počet bodů (20). Nutno podotknout, že pozice v tabulce by mohla na první pohled trochu mást. Ztráta moravského celku na třetí Plzeň je totiž minimální, a to pouze dva body.

Ve dvanácti odehraných duelech Slovácko šestkrát vyhrálo, dvakrát remizovalo a čtyřikrát prohrálo. Skóre 13:14 napovídá, že většina výsledků byla těsná. Svěřenci trenéra Svědíka vyhráli hned tři zápasy nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 (proti Zlínu, Pardubicím a Bohemians). Zároveň, nebudeme-li brát v úvahu zápas se Spartou (0:5), neprohrálo Slovácko o více než dvě branky. V minulém kole hráli Moravané na domácím stadionu Slavie a nakonec po dvou brankách v závěru svému soupeři podlehli 0:2.

Jedinou kaňkou, na zatím jinak poměrně povedené sezoně, je vypadnutí Slovácka v českém poháru. Přestože hráči z Uherského Hradiště bez problémů postoupili z druhého kola po jasné výhře nad Hlubinou 8:0, třetí kolo proti Dukle se jim stalo osudným. S druholigovým soupeřem prohráli 3:4 a s MOL Cupem se museli nečekaně předčasně rozloučit.

Nejlepším střelcem Slovácka v dosavadní sezoně je Marek Havlík, který se trefil celkem třikrát. V počtu asistencí je na tom nejlépe zkušený Milan Petržela, jenž svým spoluhráčům připravil tři góly. Jedničkou v bráně je Milan Heča, který si dokázal připsat již pět čistých kont a po Letáčkovi z Baníku (6) je v tomto ohledu druhým nejlepším gólmanem v lize. Ovšem v minulém utkání proti Slavii musel předčasně střídat a jeho start v sobotním utkání je nejistý. Ostatní jeho spoluhráči by měli být do sobotní utkání připraveni naskočit.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - prolomení černé série

Liberečtí fanoušci měli v minulém kole důvod k oslavám. Slovan totiž předvedl na domácím stadionu povedený výkon a zaskočil favorita z Plzně. Zápas skvěle odstartoval v sedmnácté minutě Tupta, který ranou zpoza vápna otevřel skóre. Ve druhém poločasu na něj navázali Kulenović s Červem a Slovan se mohl radovat z tří bodového zisku, a to po šesti zápasech bez výhry.

Pro situaci v tabulce to znamená, že svěřenci trenéra Luboše Kozla poskočili na devátou příčku, přesto i nadále platí, že situace od devátého až do čtrnáctého místa je velmi vyrovnaná. Právě čtrnácté České Budějovice totiž ztrácí na liberecký tým pouhé tři body.

V minulém vzájemném měření sil mezi Slovanem a Slováckem se radovali z výhry Moravané, kteří vstřelili branku v 90+3. minutě a ze stadionu U Nisy si odvezli všechny tři body. Ovšem v minulém utkání na stadionu v Uherském Hradišti zvítězil Liberec. O výhře 2:1 rozhodly branky Thea Gebre Selassieho a Micka van Burena.

Po minulém utkání je situace nejlepších střelců i nadále vyrovnaná. Po třech brankách mají Ľubomír Tupta i Luka Kulenović. V asistencích je na tom nejlépe, již zmiňovaný, slovenský forvard, který je rovněž i hráčem s nejvíce kanadskými body (3+3). V minulém utkání nastoupil mezi třemi tyčemi Hugo Jan Bačkovský a připsal si první čisté konto v této sezoně.

Pro nadcházející duel proti Slovácku by trenér Luboš Kozel neměl postrádat nikoho z důvodu karetního trestu. Naopak je jisté, že kvůli zranění nenastoupí Dominik Plechatý a stále platí, že někteří fotbalisté doléčují drobná zranění.

V případě, že nebudete moci podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu v Uherském Hradišti, můžete sledovat aktualizovanou reportáž na našich stránkách. Hrát se bude v sobotu od 15 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan naváže na svůj poslední zápas a proti Slovácku zvítězí? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-slovacko-liberec/5394956?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Naše pekárna
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B