FC Slovan Liberec | Slovan zakončí anglický týden sobotním zápasem proti Dukle na Julisce
Menu Další Zavřít Zavřít
včera

Slovan zakončí anglický týden sobotním zápasem proti Dukle na Julisce

Šimon Knopp
Liberec - V neděli ligový zápas proti Bohemians, ve středu pohár v MOL Cupu a v sobotu další utkání... Slovan je téměř na konci náročného týdenního programu, o víkendu ho čeká desáté kolo Chance Ligy a v něm duel v sobotu od 13:30 proti pražské Dukle. Podaří se svěřencům trenéra Radoslava Kováče na pražské Julisce zvítězit?

Za Slovanem na Julisku!

Chcete podpořit naše fotbalisty proti Dukle? Využít můžete fanouškovský zájezd, bližší informace najdete v tomto článku.

FK Dukla Praha

Bilance v lize

Dukla postoupila do Chance Ligy po úspěšném ročníku ve druhé lize, kterou s přehledem ovládla. V nejvyšší české soutěži se po osmi kolech zatím nachází na 13. příčce se ziskem sedmi bodů. Dukla dokázala porazit Bohemians (1:0), České Budějovice (3:0) a remizovat s Karvinou (0:0). Naopak nestačila na Plzeň (1:3), Spartu (0:2), Jablonec (0:2), Hradec Králové (0:1) a Sigmu Olomouc (1:2).

Poslední zápas

V minulém ligovém utkání pražští hráči nedokázali ve venkovním prostředí vyzrát na Sigmu. V zápase brzy inkasovali a nepomohlo jim ani vyloučení Adama Dohnálka v šesté minutě. Ještě do konce poločasu se totiž počet mužů na hřišti srovnal, když předčasně do šaten odešel i Filip Lichý. Po změně stran přidal svůj druhý gól Jan Kliment a střídajícímu Jakubovi Řezníčkovi se podařilo pouze snížit na konečných 1:2 z pohledu Dukly. Ve středu se Dukla, podobně jako Slovan, představila v českém poháru. Proti třetiligovému Ústí nad Orlicí nezaváhala a po výhře 4:0 postoupila do dalšího kola MOL Cupu.

Kádr Dukly Praha

Tým Dukly je složen převážně z českých hráčů, výjimkou je slovenský brankář Matúš Hruška a bosenský útočník Muris Mešanovič. Zvučnou posilou se stal třiceti šestiletý Jakub Řezníček, který se vrátil zpět do první ligy ze Zbrojovky Brno. Právě on se společně s dalšími pěti hráči dělí o pozici nejlepšího klubového střelce. Žádný fotbalista Dukly zatím nedokázal vsítit více než jednu branku. Z pohledu asistencí je na tom nejlépe Martin Douděra, který přihrával svým spoluhráčům dvakrát.

Pro zápas proti Slovanu bude postrádat hlavní trenér Petr Rada vykartovaného Filipa Lichého, dlouhodobě zraněného Davida Pecha a otazník visí i nad jménem Jakuba Hory, který dva poslední duely vynechal kvůli zranění.

Historická bilance

Slovan se střetl s Duklou celkem osmnáctkrát a bilance obou celků je vyrovnaná. Každý vyhrál sedm duelů a čtyřikrát vzájemné zápasy skončily remízou. Naposledy se oba týmy utkaly v sezoně 2018/19. V domácím prostředí zvítězila Dukla 2:0 a Slovan ji v domácím duelu oplatit porážku stejnou mincí. Zajímavé je, že Liberci se venku proti Dukle dlouhodobě nedaří. Z posledních pěti duelů čtyřikrát prohrál a pouze jednou remizoval. Poslední výhra z venkovního prostředí se datuje do sezony 2013/14. Tehdy o výhře Slovanu rozhodl jedinou brankou utkání David Pavelka.

FC Slovan Liberec

Pohled na tabulku a poslední zápas

Slovanu patří po osmi odehraných duelech až jedenáctá příčka. Pozitivem může být fakt, že na šestý Hradec ztrácí pouze tři body a situace v tabulce tedy zůstává i nadále vyrovnaná. V posledním ligovém utkání se liberečtí fotbalisté představili na domácí půdě proti Bohemians. Do zápasu nevstoupili vůbec dobře, protože již ve třetí minutě z brejku inkasovali. Přesto se naši fotbalisté dokázali oklepat a díky brankám Tupty a Ichy do poločasu ještě vývoj utkání otočili. Bohužel po změně stran se trefil Vladimír Zeman, který zajistil pro Klokany remízu 2:2. Vítězný gól Letenaye pak nebyl uznán pro těsný ofsajd. Kompletní reportáž naleznete na odkazu zde.

Pohárový zápas

Ve středu Slovan zahájil svoji cestu českým pohárem. Ve druhém kole narazil na Povltavskou FA a třetiligového soupeře od úvodních minut přehrával. Po brance Enemeho ze 43. minuty se dostal Liberec do vedení, ale ve druhé půli se z ojedinělé šance podařilo prosadit Šmerdovi a srovnat stav utkání. Naštěstí Slovan rychle zareagoval a brankami Hlavatého a Višinského rozhodl o svém postupu i vítězství 3:1. Premiérový star v libereckém dresu si připsal brankář Ivan Krajčírik.

Stav kádru

Realizační tým bude pro zápas proti Dukle postrádat Michaela Rabušice, který se vrací po operaci. Nejistá situace zůstává u Dominika Plechatého, Josefa Koželuha i Adama Ševínského, všichni tři totiž chyběli v duelu proti Bohemians i Povltavské FA. Pozitivní zprávou je návrat Ahmada Ghaliho po disciplinárním trestu, který už stihl naskočit na několik minut v posledním ligovém duelu.

Ohlasy před utkáním:

Jak vidí šance Slovanu před sobotním utkáním hlavní trenér Radoslav Kováč? „Jedeme na Duklu vyhrát, potřebujeme to zlomit za každou cenu. Následovat bude domácí derby... Chceme z těchto dvou zápasů vytěžit maximum bodů. Nebude to jednoduché, ale věřím, že to v našich silách jednoznačně je. Musíme dávat branky,“ ví před sobotním zápasem Kováč.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Duklu porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho generálního partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Valbek
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls
×
Dnes v 13:30
FK Dukla Praha
FC Slovan Liberec