FC Slovan Liberec | Statistiky: Osa Gebre Selassie - Koscelník i super zákroky
Menu Další Zavřít Zavřít
24.08.2021

Statistiky: Osa Gebre Selassie - Koscelník i super zákroky

Redakce
Liberec - První poločas s aktivním výkonem do inkasované branky, pak převzal iniciativu soupeř, druhý poločas s tlakem ovšem bez kýženého vstřeleného gólu. Statistické okénko z duelu pátého kola jen podtrhuje vizuální dojem ze hry. Kdo byl v ofenzivě nejaktivnější a proč zářil Martin Koscelník?

Střely, střely a neproměněné šance

Vystoupení v úvodní pětici kol z pohledu Slovanu spojuje jeden společný jmenovatel – neefektivita. Už proti Plzni si naše mužstvo vytvořilo několik náznaků šancí, akce ovšem selhávají v koncovce. Proti Českými Budějovicím hráči vyprodukovali celkem sedmnáct střel (z toho pět na branku), jedenáct balonu letělo do blízkosti brankáře Vorla ve druhé půli.

V obecné rovině modrobílí zakončili střelou 14 % útoků, vůbec nejaktivnější byl v palbě Jakub Nečas. Ten vyslal pokus třikrát, dvakrát trefil bránu, českobudějovického gólmana se mu ovšem překonat nepodařilo. Stejný hráč zároveň nasbíral nejvíc akcí (9) ve vápně soupeře i přesto, že do utkání vstoupil z lavičky až v 74. minutě, Rabušic převzal míč v šestnáctce osmkrát.

Jedním z hlavních ukazatelů, které vysvětlují zvýšenou ofenzivní kombinaci po přestávce, je presink. Právě v tom se naše mužstvo zásadně zlepšilo. Zatímco během úvodní půle uspělo pouze ve třech z osmi pokusů (38 %), ve druhé počty získaných míčů z dvojnásobilo (6/12, 50 %).

Koscelníkova a Gebre Selassieho úloha

Jak Martin Koscelník, tak Theo Gebre Selassie sehráli vydařený zápas, což jasně dokazují statistiky. Slovenský zadák vytvořil nejvíc akcí a to tři, zároveň také po Rabušicovi (36) převzal nejvíc pasů (35). Oba zmiňovaní hráči zaznamenali také dva úspěšné driblinky. Koscelník navíc vyprodukoval hned tři klíčové přihrávky, což je atribut, jehož důsledkem bývá nebezpečná situace často zakončená střelbou. Gebre Selassie ve stejné statistice posbíral „rozdílové“ pasy dva.

Letní posila našeho mužstva dominovala v přihrávkách. Bývalý český reprezentant zkazil jen pět přihrávek za zápas, dalších čtyřicet rozdal přesně (89% úspěšnost), zajímavý je také příspěvek střídajícího Ondřeje Lehoczkého, který nezkazil ani jeden posun míče na spoluhráče (5/5).

Gebre Selassie – Martin Koscelník byla zároveň osa, po níž se nejčastěji pohyboval na hřišti míč. Slovan vytvořil celkem devět klíčových přihrávek, osm z nich dopadlo úspěšně. České Budějovice zaznamenaly v této bilance pouze 50% úspěšnost. Oba celky měly stejné procento vydařených přihrávek a to 78 ze sta.

Nejvíc balonů vybojoval Matěj Chaluš (10), nejvíce jich naopak poztráceli Rabušic (15) a Imad Rondič (13), což není v případě útočníků mimořádné. Michal Faško byl nejúspěšnější z hlediska napadání (63% úspěšnost), jmenovec Fukala zase dominoval ve vzdušných soubojích, když prohrál jen čtyři ze 13. Zmínit je nutné také přínos brankáře Milana Knoblocha, který vytasil tři zákroky, jež spadají do kategorie „super“.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

V tomto kole se nejvíc zadařilo Martinu Čápovi a Davidu Hejzlarovi, kterým zisk 26 bodů zajistil dělené první místo. O tři méně má Libor Rechtorik a třetí místo obsadili společně Tadeáš Ko, Ondřej Hergesell a Pepa Helebrant.

Po pátém kole první dva tipující překonali hranici 100 bodů, a to konkrétně na průběžném prvním místě Martin Čáp se 104 body a se 101 body druhý Tomáš Číž. Na třetím místě se udržel Yan Mareq s 93 body, ale jemu již na záda dýchá početná smečka pronásledovatelů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Masea
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec