FC Slovan Liberec | Statistiky: Pilný Koscelník vynikal driblinky i souboji, nejvíc akcí ve vápně měl Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
02.03.2022

Statistiky: Pilný Koscelník vynikal driblinky i souboji, nejvíc akcí ve vápně měl Rabušic

Redakce
Liberec – Derby je pokaždé specifický zápas. Nehledě na postavení v tabulce jde o tuhý boj a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Řeč čísel hovoří jasně, oba celky se přetahovaly kromě skóre (1:1) v celé řadě jednotlivých metrik. Podívejme se společně na to, které statistické detaily hrály v zápase s Jabloncem roli.

Méně vstupů do vápna i držení míče v detailu

Začneme od toho, čeho jste si mohli povšimnout z tribuny na první pohled. Jablonec byl mírně aktivnější ve střelbě, vypálil celkem patnáctkrát a z toho šestkrát trefil bránu, Slovan zaznamenal jedenáct pokusů a čtyři poslali naši střelci mezi tři tyče. Míč drželo častěji na kopačkách naopak naše mužstvo a to v poměru 53 ku 47 procentům.

U této bilance ještě chvíli zůstaneme. Slovan měl častěji balon u nohy na vlastní třetině hřiště (9 minut a 20 vteřin) i v centrální zóně (8 minut 50 vteřin), lehce zaostal v držení míče uvnitř útočné třetiny hřiště (4 minuty 28 vteřin, soupeř 5 minut a 9 vteřin). V průměru byl na balonu Slovan 11 sekund, zelenobílí o dvě méně, na počet jednotlivých akcí s balonem (tedy počet jednotlivých držení míče) ovšem vyhráli 127:117.

S tím úzce souvisí také statistika, která vypovídá o ofenzivní hře. Zatímco naše mužstvo zaznamenalo 57 vstupů na soupeřovu polovinu, Jablonec jich nasbíral celkem 78. Na vstupy do konečné třetiny hřiště byl Jablonec úspěšnější v poměru 44-32, z hlediska vstupů do vápna pak vypadá rozdíl ještě výrazněji 8-21 z pohledu Slovanu.

Rival se tedy častěji dostával k potenciální možnosti ohrožení branky, a to také z větší blízkosti, což dokládá i průměrná vzdálenost střelby. Zatímco Jablonečtí pálili z 16,3 metru, Slovan zaznamenal pokusy z 23,2 metrů. Na šance každopádně parta Petra Rady vyhrála jen těsně 3:2, oba gólmani předvedli po jednom zákroku. Faulovali častěji hosté v poměru 14:16, žlutilo se ale překvapivě více na straně Slovanu. K vidění byly dva ofsajdy na každé straně, roh zahrávali zelenobílí pětkrát, naše mužstvo mělo k dispozici tři.

Přihrávky do boxu a běžci Tupta s Koscelníkem

Z hlediska soubojů byli úspěšnější domácí (92 ku 81 vyhraným) a stejně tak v přesnosti přihrávek (75% úspěšnost – 71% úspěšnost). Ztrát míče na vlastní polovině i získaných míčů na soupeřově polovině posbírala obě mužstva prakticky stejně. Našemu mužstvu ovšem nevycházel presink, ze čtyř pokusů nebylo ani jednou úspěšné, hosté zaznamenali 9 úspěšných snah z 15.

V napadání vynikal Purzitidis, jenž uspěl v pěti ze šesti situací, zároveň zaznamenal také největší počet převzatých pasů – 38. Celkem 13 zachycení zapsal Mikula. Rabušic se dostal do největšího počtu akcí ve vápně soupeře (9), obdržel čtyři přihrávky do „boxu“, po dvou dostali od spoluhráčů Matoušek s Frýdkem.

Hodně vidět byl Martin Koscelník, který si připsal největší úspěšnost v soubojích z našeho mužstva (78 %), byl také nejúspěšnější v driblincích (5/5) a pustil se během utkání do nejvíce běhů ve vysoké rychlosti i sprintu (81). Matoušek se stal sprinterem zápasu, uběhl 232 metrů v nejvyšší rychlosti, žádný jiný hráč se nedostal přes hodnotu dvě stě. Nejvyšší rychlost v jednom momentě zase naměřili statistici Ľubomíru Tuptovi (31 km/h), který by podle silničních pravidel překročil maximální povolenou rychlost v obytné zóně. Pro kompletnost, tipli byste si, jakou nejvyšší rychlostí sprintoval v zápase Milan Knobloch? Přesně 22 km/h, což není špatné číslo ani mezi hráči v poli.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu

Tipovací soutěž

Vítězem 23. kola Tipovačky se stal s 28 body Milan Fišer, v těsném závěsu se za ním umístil Kuba Štofi (27 bodů) a na děleném třetím místě máme hned trojici tipérů - Bert Čert, Honza Stejskal a Michal Ševčík, všichni získali 25 bodů.

Na průběžném prvním místě se nic nezměnilo, čelní pozici stále drží Tomáš Číž - 372 bodů, na druhém místě je Bert Čert - 353 bodů a na třetím místě se osamostatnil Martin H. Cerny s rovnými 350 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Realmont
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus
×
Dnes v 10:15
FC Slovan Liberec B
FC Hradec Králové B