FC Slovan Liberec | Statistiky: Podle xG mělo padnout méně branek, kdo zářil v přihrávkách?
Menu Další Zavřít Zavřít
10.05.2023

Statistiky: Podle xG mělo padnout méně branek, kdo zářil v přihrávkách?

Redakce
České Budějovice/Liberec – Pět gólů i atraktivní podívaná. První duel Skupiny o titul vyzněl lépe pro České Budějovice, které zvítězily 3:2. Jak ale zápas vypadal pohledem čísel? Dá se v jednotlivých herních atributech najít trend do odvety? A v čem byly jednotlivé celky úspěšnější?

Dynamo vedlo víc útoků, Slovan byl nebezpečnější

Českobudějovičtí měli v utkání o dvě střely na bránu víc (4:2), zároveň častěji také celkově stříleli (16:10). Četnost zakončení se ovšem neodráží ve statistice xG (počtu očekávaných branek), v nichž se domácí dostali na hodnotu 1,22 a Slovan pak na 1,42. V utkání nakonec padlo pět branek, což signalizuje, jak může být někdy tento index zavádějící.

Lze pro to ovšem najít legitimní důvody. Dynamo průměrně pálilo z velké vzdálenosti 20,8 metru, Slovan zakončoval k bráně podstatně blíž (15,3 metru). České Budějovice měly 95 útoků, Slovan 70. Naše mužstvo vyhrálo o jeden souboj navíc (74 soubojů), na držení míče ale jednoznačně uspěli domácí. Jihočeši průměrně drželi balon na kopačkách 20 vteřin (oproti 13 vteřinám) a celkově pak dokonce 63 % času.

Pourzitidis ovládl přihrávky i souboje

A jak vypadala individuální data? V přihrávkách zářil Marios Pourzitidis, který nepředal míč přesně spoluhráči jen ve dvou ze 45 případů. Na úspěšnost 96 % se vyšplhal také Filip Prebsl (24/23), jenž ovšem nahrával méně často. Dva klíčové pasy zkompletoval Christian Frýdek, ten zároveň obdržel nejvíc nabídek do vápna, a to tři.

V soubojích se dařilo Pourzitidisovi (8/7) a také Dominiku Preislerovi (4/4). Tři úspěšné driblinky předvedli Tupta, který zároveň dvakrát úspěšně napadal, a Ghali. Devětkrát se povedlo zachytit míč Filipu Prebslovi.

Ve fitness datech vyčníval Frýdek, který urazil 11 983 metrů. Ve sprintech byl zase výrazný Victor Olatunji. Ten urazil 301 metrů v nejvyšších rychlosti. Největší průměrnou rychlost zaznamenal Matěj Valenta (7,5 km/h) a nejvyšší rychlost v jeden okamžik zase Prebsl (31,8 km/h).

Odveta se odehraje už v sobotu od 15 hodin na stadionu U Nisy.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Fintex
Mediální partneři
eFotbal rtm plus