FC Slovan Liberec | Statistiky: Zářil Pourzitidis, nejčastěji faulovaným hráčem na hřišti byl Červ
Menu Další Zavřít Zavřít
28.04.2023

Statistiky: Zářil Pourzitidis, nejčastěji faulovaným hráčem na hřišti byl Červ

Redakce
Liberec – Tři body, jistota účasti ve Skupině o umístění i velmi dobré individuální výkony. Takový byl poslední vítězný zápas (2:1) proti Hradci Králové. Jak ukazuje metrika počtu očekávaných branek, gólových tref mohlo být ještě více. A co říkají další data?

Sedm akcí ve vápně Frýdka i Plechatý jako mistr pasů

Trochu obrátíme zajeté standardy. Místo týmových dat nyní začneme těmi individuálními, vyplývají z nich relativně zajímavé trendy. V posledním období nasbíral velmi pozitivní data Marios Pourzitidis a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Měl z týmu nejvíc úspěšných napadání (3/2), zároveň předvedl dvanáct zachycení.

Řecký obránce vyšvihl mimo jiné také šest vyhraných vzdušných soubojů a deset obranných (celkově 85% úspěšnost soubojů). V přihrávkách zase zářil Dominik Plechatý, jenž posbíral málokdy vídanou 98% úspěšnost, zkazil pouhý jeden pas ze 42. Vůbec nejvytíženějším hráčem z hlediska nabídek spoluhráčům už byl opět Pourzitidis, celkem se snažil rozdat 74 míčů!

Dvě klíčové nabídky spoluhráčům předvedl opět Frýdek, pětkrát dostal balon do vápna Valenta. Desetkrát získal míč, ano hádáte správně, Pourzitidis a naopak desetkrát ho ztratil Frýdek, což je ovšem u tvořivých hráčů běžné. Technický záložník měl současně nejvíc akcí v šestnáctce Hradce, a to sedm.


Slovan střílel z menší vzdálenosti, kdo byl v ofsajdu?

Teď už pojďme k zápasu jako celku. Slovan si vytvořil sedm šancí, domácí o dvě méně. Oba celky zaznamenaly šest střel na bránu, naše mužstvo ovšem pálilo z mnohem menší vzdálenosti (16,9 ku 17,8 metru). Liberecká defenziva dokázala zablokovat pět střel, mnohem víc pak faulovali Hradečtí (16:9).

Vůbec nejčastěji faulovaným hráčem na hřišti byl Lukáš Červ, kterého soupeři zastavili nedovoleně čtyřikrát. Čtyřikrát naopak fauloval Victor Olatunji. V ofsajdu byli nachytání Imad Rondič a Michal Fukala. Největší xG z našeho celku měl i díky penaltě Olatunji (1,09), následoval Rondič (0,88). Celkově Slovan měl podle statistiky počtu očekávaných branek přidat ještě třetí gól (xG 3,18 – 1,86).

Další utkání čeká modrobílou partu už v neděli od 15 hodin U Nisy proti Spartě. Budete u toho?

Tipovací soutěž

Bude doplněno později.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Knorr-Bremse
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec