FC Slovan Liberec | Těžká prověrka, liberecké fotbalistky přivítají Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
09.05.2024

Těžká prověrka, liberecké fotbalistky přivítají Slavii

Šimon Knopp
Liberec - Nadstavba ligy žen se již přehoupla do druhé poloviny a fotbalistky Slovanu se představí ve čtvrtém kole mistrovské skupiny proti Slavii. Zatímco Pražanky mohly předčasně slavit jistotu prvního místa a titulu, liberecké hráčky zatím v nadstavbě na svoji první výhru čekají. Podaří se jim favorita zaskočit v sobotu od 14 hodin na stadionu v Hrádku nad Nisou?

SK Slavia Praha

Slavia předvádí po celou sezonu vyrovnané a kvalitní výkony a po právu si s předstihem tří kol do konce nadstavby zajistila zisk mistrovského titulu. V sedmnácti odehraných duelech fotbalistky z Prahy vstřelily celkem 87 branek a pouze osm jich inkasovaly (tři z nich od našich hráček).

V posledních dvou duelech si Slavie poradila postupně se Spartou a následně i se Slováckem. Právě pražské derby bylo klíčovým pro udržení náskoku v tabulce před druhou Spartou. Po neproměněné penaltě Sparty vzaly otěže zápasu do svých rukou fotbalistky Slavie a po skvělém druhém poločasu vyhrály 4:1. V následujícím kole proti Slovácku se již mohly radovat z jistoty udržení první příčky. Po výhře 3:0 mají náskok deseti bodů a do konce sezony zbývají pouze tři kola.

Zatímco na předání poháru za vítězství v lize si ještě hráčky Slavie chvíli počkají, jeden pohár již tuto sezonu nad hlavu pozvedly. A to sice za vítězství v poháru, kde nastoupily ve středu proti Slovácku. I v tomto utkání potvrdily roli favorita a zvítězily 2:0 po trefách Khýrové a Bartovičové.

Vzájemné zápasy

Oba týmy se proti sobě utkají v sezoně již po čtvrté. Jak již napovídá postavení Slavie, ve všech utkáních byly vítězné hráčky z Prahy. Slovan prohrál 0:3, 1:4 a 2:4. Avšak obzvlášť poslední duel (2:4) byl napínavý a liberecké fotbalistky Slavii pořádně „zatopily“. Ještě devatenáct minut před koncem totiž vedly 2:1, ale poté přišla gólová smršť domácích a otočení skóre během čtyř minut. Přesto se svěřenkyně trenéra Myslivce za předvedený výsledek vůbec nemusely stydět.

FC Slovan Liberec

Nadstavbová část zatím fotbalistkám Liberce nevychází úplně podle představ. Na úvod sice přišel (již zmiňovaný) dobrý výkon proti Slavii, ale poté následovalo remízové utkání se Slováckem. V něm, podobně jako v poháru, ztratily Slovaňačky vedení a o tři body přišly sedm minut před koncem základní hrací doby. V minulém kole nastoupily naše hráčky proti Spartě a duel se jim výsledkově nepovedl, prohrály 0:5.

V pořadí čtvrtý zápas nadstavbové skupiny ligy žen, ve kterém se představí naše hráčky proti výběru Slavie, je v plánu již tuto sobotu od 14 hodin. Neváhejte a přijďte naše hráčky podpořit, hrát se bude na hřišti v Hrádku nad Nisou.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
DB Schenker Auto Koutek
Mediální partneři
Rengl Beat radio