FC Slovan Liberec | Třaskavý souboj s pražskou Spartou již neděli od 15h!
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2023

Třaskavý souboj s pražskou Spartou již neděli od 15h!

Tomáš Honzejk
Liberec - Na stadion U Nisy přijede Sparta Praha, a to bývají vždy vypjaté duely. Posledně tomu nebylo jinak, když naše mužstvo vedlo ještě v 89. minutě 1:0, ale nakonec po dvou zásazích VARu a nařízených penaltách padlo 1:3. Přijďte hráče podpořit na stadion v neděli od 15:00. Vaše hlasivky budou potřeba! A před zápasem si od 13h můžete užít velkou fanzonu.
Online prodej vstupenek

AC Sparta Praha - postup do základní skupiny EL

Letenští kromě ligových soubojů sváděli bitvy také na evropské scéně. Po penaltovém vyřazení od Kodaně v rámci kvalifikace Ligy Mistrů je čekal chorvatský celek Dinamo Záhřeb. V oblíbené destinaci českých dovolenkářů Sparta promarnila jednogólový náskok a prohrála 1:3. Do domácí odvety tak nešla v komfortní pozici. Rychlý gól už ve druhé minutě ale roztáhl hráčům křídla a v 67. minutě z toho byl postupový výsledek 3:0. Za čtyři minuty však Záhřeb snížil a schylovalo se k prodloužení. V závěru utkání se však k míči probojoval libereckým fanouškům dobře známý Victor Olatunji a poslal pražský celek do základní skupiny Evropské ligy.

Pod Ještěd tak přijedou svěřenci trenéra Priskeho v dobrém rozmaru. Navíc jako poslední mistr ligy a aktuální lídr tabulky. Sparta má totiž společně se Slavií 16 bodů, což je nejvíce z ligy. Díky lepšímu skóre, konkrétně 17:5, je pak před svým úhlavním nepřítelem. Třetí Olomouc ztrácí na celky z hlavního města republiky čtyři body.

Jediné dva body ztratili hráči z Letné ve venkovním utkání pátého kola, když překvapivě remizovali na půdě Teplic 1:1. Jinak si od začátku ročníku postupně poradili doma s Olomoucí 2:0, ve Zlíně vyhráli těsně 1:0, doma přestříleli Pardubice 5:2, v Jablonci také nadělovali, když vyhráli 5:1 a naposledy doma zdolali Karvinou 3:1.

V posledním utkání byl ale vyloučen Adam Karabec, který se loktem ohnal po protihráči a dostal třízápasový trest. Na stadionu U Nisy tak určitě nenastoupí. Stejně tak nebude mít trenér Priske k dispozici Jana Mejdra, který je zraněn. Ostatní hráči by měli být připraveni. V loňských vzájemných zápasech vždy zvítězili hosté. Slovan v prvním kole překvapil fotbalovou veřejnost, když vyloupil Letnou 2:1, ale pražané vše vrátili i s úroky, když ve 30. kole zvítězili pod Ještědem 3:1, přestože ještě v 89. minutě prohrávali 0:1. Kontroverzní zásahy VARu ale přisoudili hostům dvě penalty a nasměrovaly je k pozdějšímu titulu.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy najdete v tomto článku.

FC Slovan Liberec - kupící se zranění a nový hráč

Modrobílé mužstvo prožívá rozporuplný start do nejvyšší soutěže. V prvním kole poměrně hladce porazilo ostravský Baník 3:1. Následně Slovan vedl 2:0 v Mladé Boleslavi a hrál přibližně hodinu přesilovku, přesto vedení ztratil a pouze remizoval 2:2. Tam jakoby se něco stalo. Doma proti Bohemians se nejprve zranil stoper Plechatý, poté Tupta neproměnil penaltu a v posledních minutách rozhodl o vítězství klokanů Matyáš Kozák, který U Nisy působil v loňské sezoně.

Následovala remíza 1:1 ve Zlíně, domácí vítězství 1:0 proti Pardubicím, při kterém se ale o tyč zranil Christian Frýdek a naposledy prohra v Olomouci 0:2. Celkově to znamená osmé místo tabulky s osmi získanými body a vyrovnaným skóre 7:7. Nejvíce gólů, a to dva, má na svém kontě právě Christian Frýdek, který ale nebude k dispozici pro utkání se Spartou. Brankář Vliegen pak vychytal jedno čisté konto ze šesti utkání.

Kromě Frýdka nebude k dispozici také zmiňovaný stoper Dominik Plechatý a mladý záložník Denis Višinský. Nad středním záložníkem Lukášem Červem pak visí otazník, zda bude k dispozici trenéru Kozlovi na celý zápas. Nejen z důvodu kupících se absencí Slovan zareagoval a na hostování do konce sezony přivedl mládežnického reprezentanta Jana Žambůrka. Více o jeho příchodu se dočtete zde.

Pokud si nechcete nechat ujít domácí zápas proti Spartě, přijďte podpořit liberecké fotbalisty přímo na stadion. Hrát se bude v neděli od 15 hodin. Nezapomeňte si rovněž stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které naleznete online předzápasový bulletin (s možností zajímavých výher od našich partnerů) a mnoho dalšího.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan obere Spartu o body? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Procentrum
Mediální partneři
Rengl rtm plus