FC Slovan Liberec | VIDEO: Trenér Hoftych o přípravě, programu i kádru
Menu Další Zavřít Zavřít
21.06.2021

VIDEO: Trenér Hoftych o přípravě, programu i kádru

Redakce
Liberec – Kolotoč se znovu rozbíhá. Pavlu Hoftychovi se zkraje přípravného období sešlo 19 hráčů a pět brankářů, další se připojí v průběhu nadcházejících dní a týdnů. Jak vidí trenér našeho mužstva přestupové období i situaci okolo Theodora Gebre Selassieho?

Dovolená končí, tvrdá dřina začíná. Naše mužstvo se poprvé sešlo před novou sezonou 2021/22. „Těšil jsem se na celý realizák, vedení i hráče. Potřebujeme čas na přípravu a jsem rád, že už jsme znovu začali, dovolená byla nezvykle dlouhá. Tři týdny volna už jsem v létě dlouho neměl,“ usmíval se Pavel Hoftych, který trávil čas s rodinou i sólo v Toskánsku.

První trénink čekal některé známé tváře i hráče z B-týmu, dál pokračují také jednání o příchodech. Komunikace neuvadla ani s Theodorem Gebre Selassiem. „Bylo jasné, že by s námi Theo nezačal trénovat hned první den. Jsme spolu i nadále v kontaktu a zároveň také on s vedením. Myslím, že si potřeboval vzít takový oddechový čas. Po devíti letech se loučit v klubu a po posledním zápase spadnout, to otřese s každým hráčem. Netlačíme na pilu, vše se momentálně komunikuje a uvidíme, co přinesou další dny.“

Do akce se zapojil také Jan Matoušek, tomu však teprve dobíhá hostování z minulé sezony. Obě strany mají zájem na pokračování spolupráce. „Projevil přání pokračovat v Liberci, což je pozitivní. Chce se s tím porvat, jde o jeho přání. Cítíme to stejně, víme, že jsme z něj nevymáčkli potenciál, který v sobě má,“ vysvětloval Hoftych dál.

Tým má k dispozici delší přípravu, než je zvykem. Cílem bude zvládnout úvod sezony podobným stylem jako před rokem. „Začátek přípravy nemusí být ve smyslu top výkonů, ale máme zkušenosti s adaptací. Před prvním zápasem v Olomouci jsme také vloni vypadali špatně a pak jsme porazili doma Plzeň 4:1. Chceme vytvořit mužstvo, které se může postupně zlepšovat.“

Kompletní rozhovor s Pavlem Hoftychem si můžete pustit v níže přiloženém videu:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint KB Design
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec