FC Slovan Liberec | Ve Slovanu budou ze Slavie hostovat Filipové Horský i Prebsl
Menu Další Zavřít Zavřít
19.06.2023

Ve Slovanu budou ze Slavie hostovat Filipové Horský i Prebsl

Šimon Knopp
Liberec - Na prvním společném tréninku A-týmu Slovanu Liberec se v pátek kromě známých tváří objevilo i několik nováčků. Jedním z nich byl i dvacetiletý Filip Horský. Ofenzivní univerzál Slavie přichází do Slovanu na roční hostování a v následující sezoně bude oblékat modrobílý dres. „V Liberci jsou ambice hrát co nejvýše, i s tím sem přicházím. Chci týmu pomoci góly i výkony na hřišti,“ hlásí před novou výzvou Horský. Na hostování ze stejného klubu v Liberci zůstane i stoper Filip Prebsl.

Filip Horský, který už si připsal i několik startů v nejvyšší české soutěži, patří k talentovaným hráčům Slavie. Ligového debutu se dočkal v sešívaném dresu, a to v sezoně 2021/22, když střídal na poslední čtyři minuty. Následně hostoval v Mladé Boleslavi, kde naskočil do pěti zápasů. Shodou okolností odehrál nejvíce minut (52) v zápase právě proti Slovanu Liberec.

V minulé sezoně sbíral mladý útočník zkušenosti ve druhé nejvyšší soutěži. V dresu Vlašimi nastoupil do 25 utkání a byl společně s Tomášem Smejkalem druhým nejlepším střelcem týmu. Gólově se prosadil celkem sedmkrát. Díky svým výkonům si vysloužil od Slavie novou smlouvu, a to až do roku 2027. Nicméně v následující sezoně bude nastupovat v dresu Liberce, kam míří na roční hostování. Zbývá doladit už jen formální náležitosti.

Proč si zvolil Filip právě klub ze stadionu U Nisy? „Bylo více týmů, do kterých jsem mohl jít. Se Slavií jsme vyhodnotili, že Liberec pro mě bude ta správná volba. Hodně mě přesvědčil i trenér Trpišovský. Vychvaloval město, klub, lidi i stadion. Přicházím do super prostředí a určitě mi to pomůže.“

Výhodou pro dvacetiletého ofenzivního univerzála bude i to, že se potká s několika hráči, s kterými působil v jiných klubech. Ve Slavii hrál od U14 do U19 společně s Denisem Višinským a Filipem Prebslem. Z angažmá ve druhé lize zná Ondřeje Lehoczkiho a z Mladé Boleslavi zase Dominika Preislera. „Pár lidí znám a určitě je to super, že nejdu do neznámého prostředí. To, že hrajeme spolu v jednom týmu, je o to lepší,“ usmíval se Horský.

Filipovi přejeme v dresu Slovanu hodně štěstí!

Na hostování pod Ještědem bude v příští sezoně pokračovat i dvacetiletý stoper Filip Prebsl, který v našem klubu působí už od jara 2022 a v minulé sezoně si v libereckém dresu připsal 26 ligových startů.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva ZOO Liberec
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec