FC Slovan Liberec | Závěrečný zápas sezony, liberecké béčko přivítá rezervu Teplic
Menu Další Zavřít Zavřít
04.06.2024

Závěrečný zápas sezony, liberecké béčko přivítá rezervu Teplic

Šimon Knopp
Liberec - Závěr sezony se nachýlil i Slovanu Liberec B. Svěřenci trenéra Jakuba Haranta se představí v posledním zápase doma na hřišti Turnova proti béčku Teplic. Hrát se bude ve středu od 10 hodin. Podaří se našemu celku zakončit fotbalový ročník vítězně?

Liberečtí hráči v posledním kole budou bojovat mimo jiné o udržení sedmého místa v tabulce. Dotáhnout se na ně mohou ještě Pardubice B, které mají před svým posledním zápasem shodný počet bodů. Naopak Slovan lépe než sedmý již neskončí, protože na šestý Baník Most-Souš ztrácí čtyři body. Přesto můžeme konstatovat, že se jedná o úspěšnou sezonu, i z pohledu toho, že v minulém roce Slovan hrál Divizi C. Nyní potvrdil, že patří zpět do třetí ligy.

V minulém kole nastoupili svěřenci trenéra Jakuba Haranta na hřišti České Lípy. Proti soupeři šli sice do rychlého vedení, když se trefil již ve 13. minutě Okoh Chidera, ale poté následovala pasáž hry, ve které domácí nastříleli hned čtyři branky. Tomuto faktu pomohlo i to, že od 64. minuty hrál Liberec v deseti po vyloučení Okoha. V 84. minutě se sice počet hráčů na hřišti srovnal, když byl vyloučen českolipský Baláž, ale našim fotbalistům se zápas nepodařilo zdramatizovat. Nakonec tedy prohráli 1:4.

FK Teplice B - úspěšný boj o udržení

Soupeřem našeho týmu budou v posledním kole Teplice, které budou hrát o to, aby z ČFL nesestoupily. Tým z Ústeckého kraje má za sebou výsledkově výborný měsíc květen, ve kterém ani jednou neprohrál a postupně si poradil s Živanicemi (1:0), Baníkem Most-Souš (5:2), Jabloncem B (4:2) a Mladou Boleslaví B (1:0). Přesto Teplice ještě nemají setrvání v soutěži stoprocentně jisté. Ze třetí nejvyšší fotbalové soutěže totiž sestupují celkem tři týmy, poslední tým v ČFL A, poslední tým v ČFL B a nejhorší předposlední tým z obou skupin. Právě předposlední místo ve skupině B aktuálně přísluší Teplicím. Ty proto musí v zápase s Libercem zvítězit, a nebo doufat v zaváhání Karlových Varů, které se nachází na předposlední příčce ve skupině A.

Vítězná série se Teplicím zadrhla až v posledním kole, kdy nestačily na Hradec Králové B, tomu podlehly nakonec 2:3. Minulé vzájemné utkání Teplic a Slovanu nabídlo vyrovnané utkání, ve kterém nakonec oba týmy braly pouze bod. Za teplické se trefil Jakub Hora a za Slovan pálil Vojtěch Hadaščok.

Dorazte naše mužstvo v posledním zápase sezony podpořit! Hraje se dopoledne, od 10 hodin na stadionu v Turnově.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Recovera La Piazza
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls