FC Slovan Liberec | Ze zápasu se dalo vytěžit víc, smutní po Spartě Bačkovský
Menu Další Zavřít Zavřít
18.02.2024

Ze zápasu se dalo vytěžit víc, smutní po Spartě Bačkovský

Martin Soukup
Praha/Liberec - Po těsné prohře 1:2 na Spartě přišel na pozápasovou tiskovou konferenci Hugo Jan Bačkovský, který svými zákroky držel naděje na dobrý výsledek. “Dva slepené góly ten zápas rozhodly,” říká čtyřiadvacetiletý brankář.

Jak bys zhodnotil dnešní duel?

Myslím si, že jsme podali dobrý výkon, první půle byla vyrovnaná. Na začátku druhého poločasu nám dali dva slepené góly, který ten zápas rozhodly. Chvíli jsme se rozkoukávali, ale pak jsme se zase dostali do hry. Dali jsme jim gól a sahali jsme po vyrovnání, které bohužel nepřišlo.

Ve Spartě jsi nějakou dobu působil. Měl jsi nějakou speciální motivaci a donesl bys něco do kabiny po výhře?

Speciální motivaci jsem neměl. Kdybychom vyhráli, tak bych do kabiny určitě něco přinesl.

Jak ses cítil v zápase? Podržel jsi tým asi čtyřmi důležitými zákroky. Narostlo ti trochu sebevědomí?

Cítil jsem se v zápase skvěle. Utkání mělo rychlé tempo, takže mě to vtáhlo. Do toho i ta atmosféra, fanoušci, plný dům. Bylo to skvělé. Tím, že jsem i něco chytil, tak mi to sebevědomí trochu narostlo, ale stejně to bylo bohužel k ničemu.

Co chybělo ke gólu v závěrečném tlaku?

Asi aby někdo vystřelil na branku a gólman to pustil (úsměv). Nevím, může se tam stát cokoliv. Bohužel jsme z toho nějakou střelu neměli. Možná mít trochu štěstí.

Co bys řekl na první gól? Dalo se nějak reagovat před tou tečí?

Byla to rychlá situace. Neviděl jsem to ještě na videu, ale můj bezprostřední pocit po tom gólu byl takový, že to byla chytatelná střela do té doby, než byla tečovaná. Asi bych s tím dokázal dělat více.

Deset zápasů venku, ani jedno vítězství. Čím to je a jak to změnit?

Těžko říct. Asi máme vyhrávat někde jinde než na Spartě, to už je jen bonus. Samozřejmě jsme sem s nějakými ambicemi jeli, ale jsou jiné týmy, které bychom i venku měli porážet, což se nám bohužel nedařilo. Je naším cílem to změnit.

Neproměnili jste tam dost slibných situací. Klukům to nepadá na tréninku nebo to bylo tou atmosférou?

Dobrý dotaz. Kdybych řekl, že to klukům na tréninku padá, tak bych potopil sebe, Olieho (Olivier Vliegen) a Lukáše Hasalíka. Klukům to na tréninku padá někdy víc, někdy méně. Jak říkáte, těch šancí bylo dost. Myslím si, že se z toho dalo vytěžit víc než jenom jeden gól.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Bazén Liberec
Mediální partneři
Beat radio rtm plus