FC Slovan Liberec | Ženy přivítají ve čtvrtek na hlavním stadionu pražskou Spartu
Menu Další Zavřít Zavřít
27.08.2024

Ženy přivítají ve čtvrtek na hlavním stadionu pražskou Spartu

Šimon Knopp
Liberec - Ve třetím kole nejvyšší soutěže žen čeká na fotbalistky Slovanu nelehký soupeř. Ve čtvrtek od 18 hodin se představí proti Spartě. Podaří se jim favorita obrat o body? Neváhejte a přijďte je podpořit na hlavní stadion U Nisy, vstup na zápas je zdarma!

AC Sparta Praha

Fotbalistky Sparty mají před sebou další ligový ročník, ve kterém budou chtít konkurovat Slavii a bojovat o mistrovský titul. V minulé sezoně skončily v tabulce na druhém místě, právě za pražským celkem. Z dvaceti odehraných zápasů vybojovaly hráčky Sparty celkem 45 bodů se skóre 83:21. Realizační tým, v jehož čele stojí hlavní trenér Pavol Gregora, nově doplnila i bývalá útočnice Sparty Lucie Martínková, jež ukončila v květnu hráčskou kariéru.

V kádru Sparty došlo před novou sezonou k řadě změn. Kromě Lucie Martínkové ukončila kariéru i Kateřina Bužková. Ze zdravotních důvodů nepokračuje nejlepší střelkyně Sparty v uplynulé sezoně Tereza Kožárová. A po 19 letech se rozloučila s klubem Anna Dlasková, která nově obléká dres Slovanu. Naopak klub posílily útočnice Michaela Khýrová (konec smlouvy ve Slavii), záložnice Franny Černá (Slavia), záložnice Lara Retkesová (Myjava), dále i útočnice Aneta Polášková (Slovácko) a obránkyně Dominika Huvarová (Liberec).

Během přípravy odehrály fotbalistky Sparty celkem čtyři zápasy. Nejprve si poradily s Plzní (3:0), následovala dvě remízová utkání proti Austrii Vídeň (1:1) a rakouskému St. Polten (4:4). V generálce na ligu dokázaly Sparťanky porazit německé Lipsko 2:0. Na povedenou přípravu navázaly hráčky Sparty i v prvních dvou ligových kolech. V prvním utkání proti Pardubicím zvítězily 5:0, dvakrát se trefila obránkyně Petra Bertholdová. Obdobně si vedly svěřenkyně trenéra Gregora i v minulém kole, když dokázaly 5:0 přehrát Lokomotivu Brno.

Vzájemná utkání

Bilance vzájemných utkání vyznívá jednoznačně lépe pro pražský celek. V posledních pěti duelech se pouze jedinkrát neradovaly Pražanky z vítězství, a to v osmém kole ligy žen, kdy se podařilo libereckým hráčkám vybojovat bezbrankovou remízu 0:0. Poslední vzájemný zápas vyhrála Sparta ve venkovním prostředí 3:1. Přestože na branky Cvrčkové a Martínkové dokázala ve druhém poločasu odpovědět Růžičková, v samotném závěru rozhodla o vítězství Sparty Paulenová.

FC Slovan Liberec

Fotbalistky Slovanu mají za sebou zatím dvě ligová kola, z kterých braly dohromady tři body. Na úvod ligy si dokázaly poradit s nováčkem FC Praha, kterého v konečném výsledku přestřílely 5:0, i když se poměrně dlouho hrálo za těsného stavu 1:0 a o vítězi definitivně rozhodl až druhý poločas. Ve druhém kole nastoupily svěřenkyně trenéra Jiřího Kaisera proti Slovácku a bohužel na vítězství z prvního kola nenavázaly. Prohrály těsně 0:1, když se v prvním poločasu dokázala prosadit Američanka Frohan.

Nenechte si ujít čtvrteční ligový duel proti Spartě a dorazte podpořit liberecké fotbalistky přímo na stadion U Nisy. Vstup na zápas je zdarma, otevřena bude Severní tribuna a kotel od 17:30 hodin, k dispozici bude i otevřený stánek. Samotný výkop utkání je naplánován od 18 hodin. V případě, že nebudete moci dorazit přímo na stadion, můžete sledovat živý přenos utkání na ČT sport Plus.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Kristýna Auto Koutek
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact
×
Dnes v 17:00
FC Slovan Liberec B
Arsenal Česká Lípa