FC Slovan Liberec | Ženy v neděli nastoupí k venkovnímu utkání proti FC Praha
Menu Další Zavřít Zavřít
11.10.2024

Ženy v neděli nastoupí k venkovnímu utkání proti FC Praha

Šimon Knopp
Liberec - Fotbalistky Slovanu čekají v následujících dvou kolech zápasy na venkovních hřištích. V prvním z nich se představí proti týmu FC Praha, který dokázaly na začátku sezony porazit 5:0. Zopakují povedení výkon i v neděli od 11 hodin? Hrát se bude v Praze na hřišti týmu SK Aritma Praha.

FC Praha

Nováček soutěže má za sebou měření sil se všemi týmy ligy, protože již stihl odehrát odložené kolo proti Spartě (pozn. red. odklad z důvodů povodní). Hráčky z týmu FC Praha tedy absolvovaly již polovinu základní části a s postavením v tabulce musí být jistě spokojené. Nacházejí se na páté příčce a s pěti body mají čtyřbodový náskok na poslední Pardubice. Kaňkou na jejich výkonech je defenziva, protože inkasovaly dohromady 36 branek, což je nejvíce v lize.

Bodově Praha uspěla proti Pardubicím (2:0), Lokomotivě Brno (3:3) a Viktorii Plzeň (0:0), tedy ostatním celkům z dolní části tabulky. Nestačily na Slovan (0:5), Slovácko (1:9), ani Slavii (0:4). V minulém duelu se fotbalistky z Prahy představily na hřišti první Sparty a zápas se jim vůbec nepovedl. Inkasovaly dohromady 15 branek a prohrály 1:15, jedinou trefu do sítě soupeře zapsala záložnice Alice Boučková.

Vzájemná utkání

Týmy Slovanu a Prahy se zatím spolu střetly pouze jednou v rámci prvního kola nejvyšší ligy žen. Přestože po prvním poločasu liberecké hráčky vedly pouze 1:0 díky trefě Dlaskové, ve druhé půli se postupně trefily Černá, Kantarská, Šubrtová a Dinh Thanhová a zajistily Slovanu vítězství 5:0.

FC Slovan Liberec

Fotbalistky libereckého celku zatím odehrály pouze šest zápasů a na dohrávku čtvrtého kola si budou muset počkat až na příští týden, proti Slavii se totiž představí 19. října. V tabulce se daří Slovanu držet čtvrtou příčku se ztrátou dvou bodů na třetí Slovácko.

V minulém utkání nastoupily svěřenkyně trenéra Kaisera k domácímu utkání, které se hrálo na hlavním stadionu U Nisy. Soupeřem byla plzeňská Viktorka, jež si nakonec z Liberce odvezla bod za bezbrankovou remízu. Hrálo se vyrovnané utkání, a přestože měl Slovan v 53. minutě pokutový kop, branku jsme neviděli.

Další utkání, ve kterém budou moci liberecké fotbalistky získat body do tabulky, je na programu v neděli od 11 hodin proti týmu FC Praha. Podle předběžných informací nebude tentokrát k dispozici stream na TVCOM, ale z utkání Vám samozřejmě nabídneme po konci duelu reportáž.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
FITING SERVIS Databox
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec