FC Slovan Liberec | Ženy v neděli zabojují o postup v poháru, ve čtvrtfinále je čeká Baník Ostrava
Menu Další Zavřít Zavřít
29.02.2024

Ženy v neděli zabojují o postup v poháru, ve čtvrtfinále je čeká Baník Ostrava

Šimon Knopp
Liberec - Ženy se poctivě během zimní pauzy připravovaly a nyní je čeká první ostrý duel, a to hned o postup mezi čtyři nejlepší celky v českém poháru. V neděli se představí na umělé trávě v areálu Doubí proti Baníku Ostrava, a to právě ve čtvrtfinále poháru žen. Výkop utkání je naplánován od 16:30 hodin. Kromě A-týmu žen začíná jarní část sezony i dorostenkám a žákyním (rozpis v článku níže).

FC Baník Ostrava

Fotbalistky Baníku mají za sebou pestrou herní zimní přípravu. Nastoupily totiž hned k šesti přípravným duelům a změřily síly s polskými i slovenskými ženskými týmy. Nejprve v druhé půlce ledna nestačily na Slask (1:3), následovala vysoká výhra nad Žilinou 6:1, remíza s polským Rekord Bielsko-Biala 1:1, porážka s Myjavou (1:2), vysoká výhra nad Trnavou 7:1 a na závěr soustředění remíza s UJ Krakow 2:2. Střelecky se nejvíce dařilo Kateřině Vojtkové, která se trefila hned pětkrát.

Cesta Baníku pohárem byla zatím jednoznačná. V osmifinále narazily hráčky Ostravy na Olomouc a svého soupeře nešetřily. Již v prvním poločasu vstřelily čtyři branky a totéž zopakovaly i v tom druhém. Nakonec se tedy radovaly z výhry 8:0 a postupu do dalšího kola.

FC Slovan Liberec

Rovněž hráčky Slovanu během zimní přestávky nezahálely a připravovaly se v domácích podmínkách. V generálce před začátkem soutěže nastoupily v přípravném duelu proti Spartě. Na silného soupeře sice výsledkově nestačily, ale sehrály dobré utkání, které ve výsledku znamenalo těsnou porážku o jeden gól 2:3.

Důležité je, že se povedlo i udržet kádr a dokonce ho rozšířit o mladou, přesto zkušenou, posilu. Na přestup totiž přišla ofenzivní záložnice/útočnice Anna Šubrtová, která působila ve Spartě a za Slovan již dříve nastupovala. Její obsáhlý rozhovor nejen o přesunu ke stadionu U Nisy si můžete přečíst zde.

Pokud se vrátíme k soupeři Slovanu, Baníku, zjistíme, že naše hráčky mají s tímto protivníkem pozitivní bilanci. V posledních třech duelech ani jednou neprohrály. Naposledy se oba celky střetly v říjnu v rámci sedmého kola ligy. Tehdy se povedlo libereckým fotbalistkám otočit nepříznivý výsledek a zvítězit 3:2.

Pokud si nechcete nechat ujít pohárový zápas libereckých hráček, který je může posunout mezi nejlepší čtveřici týmů, přijďte jim fandit v neděli od 16:30 hodin do areálu Doubí!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Beat radio rtm plus