FC Slovan Liberec | Zsolt Hornyák před Plzní: Vše si sedlo, Plzni chceme vrátit porážku
Menu Další Zavřít Zavřít
20.11.2018

Zsolt Hornyák před Plzní: Vše si sedlo, Plzni chceme vrátit porážku

Redakce
Liberec - Slovan čeká v pátek náročný duel s mistrovskou Plzní a bude se snažit vrátit soupeři porážku z úvodního vzájemného zápasu. Nejen o nadcházejícím duelu promluvil před novináři trenér Zsolt Hornyák.

„Na zápas se těším. První vzájemné utkání jsme chtěli zvládnout a chvíli to i vypadalo, že ho zvládneme. Bohužel jsme v Plzni nakonec prohráli, ale já i mužstvo budeme stoprocentně připraveni na to, obrat soupeře o body," prozradil liberecký kouč na úvod.

Slovanu by mohla v duelu pomoct i absence klíčového útočníka Michaela Krmenčíka, který vstřelil před zraněním v lize sedm branek. „Viktoria má celkově kvalitní a zkušené mužstvo. Určitě nejde jen o zraněného Krmenčíka. Není to pro nás ani výhoda, ani nevýhoda," pokračoval Hornyák.

Kouč A-týmu zároveň přiznal, že tým si v posledních kolech sedl. „Tým si sedl, nějaký čas uběhl. Vše zapadlo do sebe, ale nesmíme zapomenout na individuální výkony. Třeba Filip Nguyen pomohl týmu k několika bodům. Každopádně nejvíc důležitý je kvalitní týmový výkon, který předvádíme," komentoval slovenský trenér.

Ten zároveň říká, že mužstvo hraje pořád stejným systémem a žádná změna z tohoto ohledu nepřišla. „Hrajeme pořád stejně. Změnou je, že si hráči začali víc věřit. Určitě byly psychickou vzpruhou chycené penalty, nicméně není to jen o tom. Vše si celkově sedlo do sebe a hráči dostatečně pochopili, co po nich chceme. Právě z toho aktuálně těžíme."

Ani po další sérii dotazů nechtěl Zsolt Hornyák vyjmenovávat nejdůležitější hráče. „Kdybych měl někoho vyzdvihnout, vyjmenoval bych celé mužstvo. V některých zápasech se byla radost na mančaft koukat. Samozřejmě máme i slabé chvilky, ale to k tomu patří," dodal liberecký trenér.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Recovera
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec