FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Blšany 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít

7.kolo, sobota 24.9.2005
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:0
(0:0)
FK Chmel BlšanyFK Chmel Blšany
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, M. Matula, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek (81 Hamouz), M. Abraham, I. Hodúr (83. Hochmeister), D. Pudil - Z. Pospěch, F. Hološko (40. Holenda)
FK Chmel Blšany: M. Daněk - J. Broschinský, R. Šourek, J. Vorel, M. Dirnbach (66. Pleško) - P. Devátý, J. Bílek, L. Nachtman, R. Šelicha - M. Polodna, D. Kolář
Branky: 60. Hodúr, 87. Šinglár ŽK: Papoušek - Broschinský, Kolář, Pleško.
Diváci: 5329

Reportáž

Průběh první půle byl pro liberecké fanoušky hodně překvapivý. Blšany nezalezly do obranné ulity a hrály sympatický, odvážný fotbal. Hrálo se nahoru, dolu. Velké šance jsme ale měli především my. Hološko, Pospěch i Hodúr s nimi ale nenakládali dobře. Chvílemi to vypadal, že chtějí balon dovézt až do branky. Zvlášťě, když Pospěch prováhal střeleckou příležitost, postrčil na Hodúra, jehož slalom ve vápně byl sice krásný, ale brankou neskončil. Tato akce jasně vystihla naší poločasovou hru, efektní ale neefiktivní. Hosté měli jednu výraznější příležitost, s hlavičkou z malého vápna si ale Čech dokázal poradit.

Druhá půle už byla podle očekávání. Naši hráči zavřeli soupeře před jeho vápnem. Blšanští pozorně bránili a vyráželi k brejkům. Několik příležitostí zavánělo gólem, ujala se ale až ta ze 60. minuty. Papoušek zamíchal balon ve vápně a jemným obloučkem vyzval Hodúra ke skórování. Náš nevysoký záložník se prosadil hlavou! - 1:0.

I nadále jsme soupeře tlačili, hra do plných se nám dařila až před vápno, tam to ale měli hosté hodně zahuštěné. V 73. minutě měl přesto velkou šanci Pospěch, neuspěl. Definitivní podobu získal výsledek až v 87. minutě. Šinglár držel balon u postranní čáry, několikrát jsme házeli aut ale do vápna se ne a ne dostat. Nakonec se to ovšem Šinglárovi zdařilo, narazil si s Pospěchem a vřítil se do vápna. Balon do sítě doslova dotlačil přes padajícího golmana i obránce - 2:0.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Lavička: "Chtěli jsme odčinit pohárovou porážku na Žižkově. To se nám myslím podařilo. Hráli jsme aktivně, cílevědomě a zodpovědně. Zápas jsme ale měli rozhodnout už v první půli. To se bohužel nepodařilo. O přestávce jsem hráčům říkal, ať zjednodušší hru. Trpělivost se nám vyplatila a zaslouženě jsme vyhráli."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Recovera
Mediální partneři
Rengl Náš region