FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Mladá Boleslav 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
29.06.2024

Obměněná sestava Slovanu podlehla ve velkém teplu Mladé Boleslavi 0:1

Tomáš Honzejk
Benátky n. Jiz./Liberec - Svěřenci Radoslava Kováče si vítězstvím nad Chrudimí zajistili účast ve finále na dvoudenním turnaji v Benátkách nad Jizerou. V tom se postavili Mladé Boleslavi. Jediný gól utkání vstřelil ve 41. minutě Vasil Kušej a Slovan tak prohrál těsně 0:1.
Benátky, sobota 29.6.2024, 13:30, Letní stadion Benátky nad Jizerou
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:1
(0:1)
FK Mladá BoleslavFK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec: Bačkovský - Lehoczki (46. Ghali), Ševínský (C), Mikula - Koželuh, Icha, Kop, Preisler - Frýdek, Kulenović, Višinský

Náhradníci: Hasalík - Ghali, Letenay, Polyák, Varfolomejev

FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Králik, Langhamer – Fulnek, Matějovský (C), Vaníček – Ladra, Solomon John, Jawo

Náhradníci: Lichtenberg - Fila, Kušej, Kadlec, Mašek, Vojta, Mareček, Donát, Buryán, Poulolo

Branky: 41. Kušej

Žluté karty:

Červené karty: 45. Lehoczki

Rozhodčí: Petřík - Machač, Bohata


Reportáž

Na první náznak šance se čekalo do páté minuty, kdy Luka Kulenović hledal spoluhráče na malém vápně. Našel Denise Višinského, ale mladý křídelník nedokázal v tísni zakončit. Za šest minut se prohnal do vápna nový muž v našem dresu Josef Koželuh. Jeho přihrávka však nikoho v modrém nenašla. Boleslav se dostala poprvé do vápna v 17. minutě. Centr Solomona Johna byl ale nepřesný. V polovině první půle přišla obrovská šance soupeře. Na přesnou přihrávku za obranu si naběhl Antonín Vaníček, kterého tváří v tvář skvěle vychytal Hugo Jan Bačkovský.

Po půl hodině hry se dostal k odraženému balonu Christian Frýdek, který svou střelil usměrnil doprostřed brány, kde stál připravený Mikulec. Za pár minut předvedl Slovan přímočarou rychlou kombinaci, na jejímž konci bylo tečované zakončení Višinského nad bránu. Ve 35. minutě si Christian Frýdek všiml vyběhnutého brankáře a snažil se jej přelobovat. Balon ale neletěl dostatečně vysoko. Čtyři minuty před pauzou se poprvé měnilo skóre, bohužel v náš neprospěch. Na centr Solomona Johna si naběhl Vasil Kušej a střelou o zem překonal našeho brankáře 0:1.

V poslední minutě prvního poločasu přišla další pohroma. Ondřej Lehoczki hasil chybu spoluhráče faulem a jelikož soupeřův útočník by běžel sám na Bačkovského, viděl náš stoper červenou kartu. Z následného přímého kopu trefil Tomáš Ladra pouze zeď a hlavní rozhodčí ukončil první poločas, jehož konec se Slovanu vůbec nepovedl.

Přestože Slovan dohrával první dějství v oslabení, do druhého poločasu nastoupil po dohodě trenérů s rozhodčím opět v jedenácti, když se na hřiště dostal Ahmad Ghali. Ten hned po třech minutách prověřil solidní střelou brankáře Mikulce. Poté přišla pasáž zápasu, kdy se hrálo pouze mezi vápny a z brankářů se stali diváci. Vzrušení přinesl v 65. minutě střídající Poulolo, který se prodral do vápna a upadl. Sudí ale místo penalty důrazně domluvil francouzskému hráči, že podobné teatrální pády tolerovat nebude.

O čtyři minuty později mohl být rozdíl ve skóre dvougólový. Z nenápadné akce se dostal k hlavičce střelec zatím jediné branky Vasil Kušej a z malého vápna trefil břevno. Za minutu to byl opět on, kdo se hnal z úhlu na Bačkovského. Tentokrát byl úspěšnější náš brankář. Na začátku 74. minuty se opět ozval také Slovan, konkrétně Ahmad Ghali, který po přihrávce z pravé strany trefil tyč! Deset minut před koncem hrozila opět Boleslav. Bačkovský ale střelu z otočky lapil.

V 82. minutě zakončoval v našem dresu opět nigerijský křídelník Ghali, když si navedl míč z pravé strany do středu hřiště. Z hranice vápna mířil těsně nad. Za pár minut zahrozil opět soupeř. Matyáš Vojta pálil z pravé strany na přední tyč, kde byl opět přítomen Hugo Jan Bačkovský. Zbytek zápasu ve velkém vedru se odehrával opět spíše uprostřed hřiště a další gól už nepadl. Slovan Liberec tak prohrál s Mladou Boleslaví finálový zápas 0:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): Zápas hodnotíme ze dvou úhlů. Ten první je negativní, protože jsme prohráli, a to samozřejmě není dobře. Druhý je takový, že souboj splnil naše očekávání. Zápas je nejlepší trénink. Kluci si ve velkém teplu pořádně mákli. I my na střídačce jsme měli dost, a to jsme jen seděli. Kluci museli běhat a ukázalo to jejich morál.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Ermeg
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls