FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Ostrava - FCSL 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2024

Slovan podlehl Baníku, rozhodl druhý poločas plný šancí

Redakce
Ostrava/Liberec – V rámci 6. kola Chance Ligy Slovan čekal výjezd do Ostravy. Zatímco první poločas branky ani vyložené šance kromě tyče Michala Hlavatého nenabídl, ve druhém se začaly dít věci. Baník se krátce po přestávce dvakrát prosadil zásluhou Erika Prekopa a Ewertona, na druhé straně všechny akce pochytal Jakub Markovič. Slovan podlehl domácím 0:2.
6.kolo, neděle 25.8.2024, 14:30
FC Baník Ostrava FC Baník Ostrava
2:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Baník Ostrava: Markovič – J. Juroška, Frydrych, Chaluš, Kpozo – Boula, Rigo (84. Grygar) – Fomba (46. Holzer), Šín (70. Kubala), Ewerton (C) (90. Uchenna) – Prekop (84. Ji. Klíma).
FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Koželuh (62. Nyarko), Icha (62. Zyba), Hlavatý (81. Eneme), Kayondo – Frýdek (62. Letanay), Tupta (C), Višinský (76. Dulay).
Branka: 48. Prekop (Ewerton), 54. Ewerton. Rozhodčí: Szikszay – Kubr, Volf. VAR: Berka. ŽK: (50. Bernady), 83. Chaluš, 90+4. Kubala – 51. Kayondo, 81. Nyarko, 88. Ševinský.

Reportáž

Slovan se musel v utkání obejít bez Ahmada Ghaliho, kterému započal dlouhý trest po střetu s Janem Kalabiškou. Domácí zahrozili hned v úvodu, Ewerton mířil vstříc bráně, ale Hugo Jan Bačkovský načasovaným výběhem akci zastavil. Na druhé straně zblokoval střelu Frýdka ostravský defenzivní val na roh.

V 11. minutě napřáhl po chybě Kpoza Hlavatý k parádní ráně a orazítkoval levou tyč branky! Na dlouhé chvíle šlo o největší šanci duelu, po pětadvacetiminutovce hry se dostal k dobře načasované hlavičce Purzitidis, jenž využil série Frýdkových rohů. Prudký balon však poslal jen mimo tři tyče. Slovan byl každopádně aktivnějším celkem.

K hlavičce po standardní situaci zahrávané od rohového kopu se propracoval zanedlouho také Michal Frydrych v šestnáctce Slovanu, ani on ovšem nebyl přesný a pokus přeletěl břevno. Oba soupeři tak odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe domácí, po rychlé kombinaci a ose Ewerton – Erik Prekop druhý zmiňovaný zakončoval lobem za záda brankáře Slovanu. O chvíli později naopak Hugo Jan Bačkovský fantasticky zneškodnil trestný kop Šína. Zanedlouho ovšem další rychlý kontr zužitkoval přesnou křižnou ranou Ewerton a Baník vedl o dva góly.

V 62. minutě trenér Radoslav Kováč sáhl po trojím střídání, ještě předtím zahrozil Frýdek, který se propracoval k hlavičce z pokutového území. Markovič nakonec nemusel zasahovat. Duel hraný ve velkém vedru pak zvedal ze sedadel zase domácí diváky, nejdřív zakončoval z bezprostřední blízkosti Ewerton, pak stejný hráč vyslal ze střední vzdálenosti jedovku, s níž si parádním skokem poradil liberecký brankář.

Tempo zrychlovalo každou minutou, gólovku měl na kopačce Nyarko, který unikal tváří v tvář Markovičovi, vypálil z pravé strany, ale gólman Baníku dobře situaci přečetl a dokázal ránu vyrazit. Činil se také Bačkovský, další zákrok zapsal proti Kubalovi.

Slovan se snažil nepříznivý výsledek změnit, ale aktivita k dalším příležitostem už nevedla. Baníku naše mužstvo podlehlo 0:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (FC Slovan Liberec): „Těžko se mi zápas hodnotí, protože jsme ho nezvládli. Jednoznačně to bylo o prvním gólu, myslím, že jsme byli první poločas lepším týmem s několika dobrými přechody. Rozhodla poslední třetina hřiště, ve které jsme dnes hlavně první poločas nic nevyužili. Měli jsme spoustu příležitostí akce dohrát, nezužitkovali jsme je. Apelovali jsme na hráče, že musíme vydržet a být koncentrovaní, bohužel jsme dvakrát propadli ve středu hřiště. Erik Prekop a Ewerton to vyřešili velmi dobře. Z organizace jsme vyskočili, byl chaos. Porážíme se sami, je to hrozná škoda. Musíme se z toho poučit, vzít si z toho pozitivní věci a být příští týden lepší.“

Pavel Hapal (FC Baník Ostrava): „Výsledek je pro nás výborný. Vyhráli jsme 2:0 a znovu jsme v domácím prostředí neobdrželi gól. Šlo o zápas dvou rozdílných poločasů, což bylo zapříčiněno i počasím, také pro fanoušky to musel být masakr. Úvodní půle nám nevyšla, připadali jsme mi zadýchaní, pozdě v odražených míčích, kazili jsme jednoduché balony, ale velmi pozorně jsme bránili. Tušili jsme, že utkání bude o jedné situaci. Druhá půle byla výborná, pomohlo nám střídání, vyhráli jsme dva tři míče a po gólu jsme se zklidnili. Přidali jsme druhou branku a následně nás podržel brankář Markovič, když chytil únik nohou. Mohli jsme přidat ještě další trefy, ale jinak jsem s výkonem spokojený.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Centrum Babylon ITADECO
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec