FC Slovan Liberec | Bačkovský po Baníku: Dnes jsme to bohužel nezvládli
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2024

Bačkovský po Baníku: Dnes jsme to bohužel nezvládli

Martin Soukup
Ostrava/Liberec - Slovan nedokázal vstřelit Ostravě branku a z Vítkovic se vrací s porážkou 0:2. Té nezabránil ani Hugo Jan Bačkovský, který nám poskytl pozápasový rozhovor. “Jestli chceme být nahoře, musíme tyto zápasy zvládat,” je si vědom čtyřiadvacetiletý brankář.

V první půli jste určitě cítili, že jste mohli uhrát dobrý výsledek...

Ano, myslím si, že ta první půle byla fajn. Pak nevím, co se stalo, ale do druhé půle jsme vstoupili hodně špatně. Měl jsem úplné Déjà vu ze zápasu se Spartou, kde první poločas nebyl špatný (pozn. red.: prohra 2:1 - 18. 2. 2024). Prvních pět minut druhé půle zlomilo celé utkání. Takže jak říkáte, první půle nebyla špatná, ale ta druhá byla šílená.

Většina šancí Baníku bylo z brejků...

Máte pravdu, první brejk vyřešili pěkně. Prekop mě loboval a já s tím nemohl nic dělat. Druhý brejk byl zakončený křižnou tečovanou střelou.

Dalo by se říct, že by Slovan s Baníkem mohl soupeřit o čtvrté místo? Myslíš, že jste přímí konkurenti? Co jste si říkali před zápasem?

Do této situace nás pasují nejspíš média, my chceme hrát, co nejlépe. Samozřejmě máme nějaké cíle, nějaké vyhlídky. Před zápasem jsme si říkali, že jestli chceme být nahoře, tak tyto zápasy musíme zvládat. Uvidíme, na co to bude stačit. Budeme hrát, co nejlépe, dnes jsme to bohužel nezvládli.

Je Ewerton výjimečný hráč, nejen pro Baník?

Určitě je to nadstandardní hráč. Ty šance řeší dobře, když je okolo vápna, tak je to pro nás velké nebezpečí. Dobře zahrává standardky a je znát, jestli na tom hřišti je nebo ne. Když má zrovna den, tak je hodně nepříjemný. Dnes měl 1+1, tak to mluví asi za vše.

Vypadalo to, že se Baník zaměřil na Michala Hlavatého. Viděl jsi z brány, že není tolik ve hře než obvykle?

Z brány jsem viděl, že je těžké rozehrát. To nesouvisí jen s Míšou, ale i například s desítkami nebo jak se na nás připraví soupeř. My jsme ale byli také na tuto variantu připravení, že na nás nalezou. Myslím, že v první půli ta rozehrávka fungovala, v té druhé jsme se po těch dvou gólech totálně sesypali. To je od nás špatně. Musíme být v těch výkonech více kontinuálnější.

Ale mohlo se to ještě zlomit. Měli jste tam ještě nějaké šance...

Ano, myslím někde okolo 80. minuty, že jsme mohli dát gól. Kdybychom ho dali, tak by Baník už asi nehrál v takové pohodě a možná by to vypadalo jinak. Ale nemyslím si, že bychom ty šance neměli, řekl bych, že jsme jich měli dost.

Měl jsi spoustu zákroků. Který byl nejtěžší?

Asi ten první, jak jsem se přesouval a jen tak špičkou jsem to vyrazil na roh, to bylo na poslední chvíli. Pak když obstřeloval Ewerton, to jsem věděl, že to má skvělé. Trochu mi to i ztížilo, že to bylo po rohu a neviděl jsem, jak střílí, proto ta má reakce byla trochu pozdější.

Za Baník hrají dva bývalí hráči Slovanu Chaluš s Fukalou. Měli jste čas se s nimi pozdravit?

Moc ani ne. Tady v tunelu jsme se pozdravili s Chalim a Fukyho jsem ještě neviděl...


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Vavruška Hanke Jizerské pekárny
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec