FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FC Praha - FCSL 1:4
Menu Další Zavřít Zavřít
13.10.2024

Ženy si přivážejí tři body, tým FC Praha porazily 4:1

Šimon Knopp
Liberec/Praha - V osmém kole ženské soutěže se naše hráčky představily na venkovním hřišti proti týmu FC Praha. Liberecké fotbalistky se soupeřem hrály vyrovnaný první poločas, ale po změně stran dokázaly vstřelit čtyři branky a zvítězily 4:1. Trefily se Skálová, Surová, Kantarská a Černá.
8.kolo, neděle 13.10.2024, 11:00
FC Praha FC Praha
1:4
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Praha: Vršatová - Beránková, Boučková, Dvorská, Fedorková (81. Mehić), Hrtánková (81. Dědinová), Jarchovská, Machutková (60. Kučerová), Tulachová, Vargová J. (70. Kutilová), Zemjánková (C)
FC Slovan Liberec: Pižlová (C) - Vargová B., Marcinková (73. Sováková), Dlasková, Černá, Tenkrátová, Kantarská (80. Buryánová), Goretkiová (73. Šušolová), Surová, Šubrtová (73. Harvilová), Skálová (80. Dinh Thanhová)
Branky: 56. Dvorská - 48. Skálová, 53. Surová, 76. Kantarská, 85. Černá

Žluté karty: 43. Dvorská, 90. Boučková -

Rozhodčí: K. Hrušková – T. Holakovská, M. Marušinová


Diváci: 75

Reportáž

V utkání proti FC Praha se vrátila do brány Ivana Pižlová, která chyběla v posledních dvou zápasech. Šanci v základní sestavě poprvé od nové sezony dostaly devatenáctiletá Albína Goretkiová a dvaadvacetiletá Kateřina Marcinková. První poločas proti Praze se nesl ve stejném duchu jako předchozí zápas libereckých žen, tedy bez branek. Ani jednomu z týmů se nepodařilo prosadit a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

První góly přišly až ve druhé půli. Po změně stran se prosadila ve 48. minutě Denisa Skálová a o pět minut později zvýšila na 0:2 Aneta Surová. Ovšem domácí fotbalistky se nevzdávaly a velmi rychle dokázaly odpovědět. V 56. minutě se snížila na 1:2 Veronika Dvorská. Trenérský tým Slovanu se rozhodl po sedmdesáté minutě oživit hru a do utkání nastoupily Sováková, Šušolová a Harvilová. O chvíli později se ukázalo, že se jednalo o správný tah. Klid týmu přinesla svou druhou trefou v sezóně Ivana Kantarská, 1:3.

Na konečných 1:4 upravila pět minut před koncem Tereza Černá a i ve druhém vzájemném utkání proti Praze bylo k vidění pět branek. Slovaňačky se mohou radovat ze čtvrté výhry sezony a připravit se na další venkovní utkání, které odehrají již 19. října proti silné Slavii.

Ohlasy trenérů

Jiří Kaiser (hlavní trenér FC Slovan Liberec ženy): „Vítězství se nerodilo úplně hladce, a to přestože měl soupeř v nohách středeční utkání, kdy inkasoval hodně gólů... V tomto zápase podala Praha houževnatý výkon. V první půli jsme nevyužili některé herní situace, i když jsme měli herní převahu. V některých fázích utkání jsme byli netrpěliví. Měli jsme hodně standardních situací, ale ani tam jsme nebyli dostatečně přesní a důslední. Z toho všeho pramenil bezbrankový remízový poločas. Byl to přesně typ utkání, kdy potřebujeme zápas rychle dostat pod kontrolu. Naštěstí na začátku druhého poločasu jsme vstřelili první a v závěsu druhou branku. Zdálo se, že utkání dostaneme pod kontrolu, ale soupeř po jedné z akcí za obranu snížil na 2:1. V tu chvíli utkání vypadalo nerozhodnutě. Naštěstí se nám podařilo vstřelit třetí branku a poté i čtvrtou... Výsledek je možná lepší než výkon samotný. Ale vítězství z venku si určitě vážíme. Čeká nás série tří těžkých utkání pravdy. Doufám, že budeme na konec podzimní části dobře naladěni a urveme co největší počet bodů. K dnešnímu zápasu určitě patří děvčatům poděkování za nasazení. Ale výkon byl trošku kostrbatý. Stále nás trápí koncovka a finální fáze. Potřebujeme velké množství šancí, abychom utkání nejen rozhodli, ale třeba i vstřelili více branek.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Liberec AAA Auto
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Náš region