FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Česká Lípa 4:0
Menu Další Zavřít Zavřít
včera

Béčko porazilo Českou Lípu vysoko 4:0, prosadil se i Joel Yakubu

Redakce
Liberec – Vysoká výhra a další tři body do tabulky. Béčko po dohrávce 6. kola s Českou Lípou, ve které zvítězilo 4:0, vede průběžně tabulku skupiny B ČFL, nejbližší soupeři však mají zápas k dobru. Další duel čeká naše mužstvo už o víkendu.
6.kolo, středa 18.9.2024, 17:00
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
4:0
(2:0)
Arsenal Česká LípaArsenal Česká Lípa
FC Slovan Liberec B: Krajčírik – Dulay, Michal, Kuľha, Ogboi, Machotka (71. Lupoměský) – Kočka, Papoušek F. (79. Hadaščok), Plot (84. Butsko) – Letenay (79. Makowski), Strnad (71. Yakubu)
Arsenal Česká Lípa: Myška – Pajkrt (64. Tsopa), Vít (68. Wendler), Ješeta, Kazda (68. Wesolowsky), Hajdo, Filip, Šolc (76. Kozak), Kopřiva, Šimon, Žižka (64. Nemšovský)
Branky: 8. Kočka, 45. Papoušek F., 63. Letenay, 85. Yakubu. Rozhodčí: Míč – Baum, Krupka. ŽK: 46. Michal, 60. Letenay (LBB). Diváci: 200.

Reportáž

Naše mužstvo naskočilo do zápasu s regionálním sokem dobře, po osmi minutách hry otevřel skóre Lukáš Kočka. Slovan před zraky dvou stovek diváků na Městském stadionu vedl. Ještě do konce poločasu navíc přišla druhá branka, v samotném závěru první půle se prosadil Filip Papoušek a do šaten tak modrobílí odcházeli s dvougólovým náskokem.

Třetí branku navíc přidal po změně stran Lukáš Letenay. V závěru uzavřel dohrávku 6. kola střídající Joel Yakubu, který zvýšil na konečných 4:0.

„Joel se k nám připojil na začátku srpna. Věkově ještě může nastupovat za kategorii U19, nyní poprvé naskočil do zápasu. Mám radost, že se hned prosadil gólově. Myslím, že předvedl pro něj typickou akci," komentoval po zápase trenér Jakub Harant. „Má rychlé vedení míče, dobrý přehled ve hře a klid v zakončení. Věříme, že se bude nadále zlepšovat a jeho role v klubu bude čím dál výraznější," dodal kouč.

Béčko se díky dalšímu tříbodovému zisku posunulo do průběžného čela skupiny B ČFL, přímí soupeři o čelo peletonu Ústí nad Labem, Kladno a Brozany mají ovšem o zápas méně. Už v sobotu čeká od 10:15 naše mužstvo další duel na východě Čech, utká se s rezervou Pardubic.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Můžeme být spokojeni se vstřelenými góly, výhrou a ziskem tří bodů. Jinak náš výkon i přes hezký výsledek nebyl dobrý. Soupeř nám aktivním presinkem dělal problémy a v defenzivě jsme se často také nechovali správně. Příště musíme přidat a předvést zlepšení.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Vogel Pavlů innovation
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick