FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Brozany 3:2
Menu Další Zavřít Zavřít
12.10.2024

B-tým porazil vedoucí Brozany 3:2 a zvládl tak důležitou zkoušku

Ondřej Marko
Liberec - V 10. kole ČFL čekala na B-tým velká výzva, protože hostil vedoucí celek soutěže, Brozany. Mladíci na do utkání vstoupili velmi dobře, dokonce vstřelili první branku. Poté se obě mužstva střídala v přidávání gólů, až nakonec rozhodl zápas svým zásahem střídající Yakubu. K výhře 3:2 výrazně přispěl i Hadaščok, který se trefil dvakrát. Slovan tak ukončil neporazitelnost Brozan a připsal si cenné tři body.
10.kolo, sobota 12.10.2024, 10:15, Městský stadion
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
3:2
(1:0)
SK Sokol BrozanySK Sokol Brozany
FC Slovan Liberec B: Krajčírik – Ogboi, Mikula, Rýzek (61. Papoušek) - Dulay (84. Yakubu), Plot (84. Kuľha), Michal, Machotka - Kok, Hadaščok (73. Ukici), Strnad (61. Lupoměský)
SK Sokol Brozany: Švejda – Soungole, Lukáš, Schettl (69. Novotný), Krátký (82. Strada), Douděra, Bayd, Lauko, Bechyně, Málek, Jindráček (82. Laňka)

Branky: 30. a 61. Hadaščok, 90. Yakubu – 55. Douděra, 78. Lukáš

Žluté karty: 54. Rýzek, 90+2. Kok – 32. Soungole

Rozhodčí: Nedvěd – Suchánek, Pašek


Reportáž

B-tým vstoupil do utkání s tím, že se snažil napravit nepříliš povedené poslední tři utkání, ze kterých získal pouhý bod. Trenér Harant ovšem svoje mužstvo velmi dobře připravil, protože to na sobě rozhodně nedalo znát.

Slovan totiž vstoupil do duelu velmi dobrým a aktivním stylem, který s sebou přinesl i gólové šance. Za první proměněnou příležitostí stál po půl hodině hry Vojtěch Hadaščok. V prvním poločase, který skončil 1:0, byl o něco lepší náš tým, ačkoliv hra byla i tak velmi vyrovnaná.

Úvodní fázi druhého dějství měl o něco lepší soupeř. Své útočné snahy navíc korunoval po deseti minutách hry brankou, jejímž autorem byl Michal Douděra. Avšak rezervní tým rozhodně nepolevoval, na inkasovanou branku odpověděl již po šesti minutách Vojtěch Hadačšok svým druhém zásahem.

O vyrovnanosti celého utkání svědčí i skutečnost, že následující branku znovu přidaly Brozany. Martin Lukáš srovnal stav utkání na 2:2 v 78. minutě. V závěru mohl soupeř vstřelit rozhodující branku, nicméně svou obrovskou příležitost neproměnil. Když už to vypadalo, že se týmy rozejdou smírně, tak nakonec se v 90. minutě trefil střídající Joel Yakubu.

Utkání tedy skončilo naší výhrou 3:2 a Slovan se tak stal prvním celkem, který v této sezoně porazil Brozany. Celek z Ústeckého kraje doposud vedl soutěž, nyní jej díky skóre předběhlo Ústí nad Labem. Slovan se stále drží na páté příčce.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Máme velkou radost ze zisku tří bodů. Brozany v této sezoně ještě neprohrály, bylo to velmi těžké utkání. Myslím, že kluci k výhře přidali i dobrý výkon. Jako tradičně jsme se lépe cítili v první půli. V závěru jsme měli i štěstí - soupeř zahodil velkou šanci na třetí gól, a tak jsme se nakonec mohli z rozhodující branky radovat my.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Liberec Valbek
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Beat radio