FC Slovan Liberec | A-tým odjíždí do Německa na soustředění, kde odehraje dva zápasy
Menu Další Zavřít Zavřít
09.07.2023

A-tým odjíždí do Německa na soustředění, kde odehraje dva zápasy

Redakce
Liberec – V neděli ráno vyrazila liberecká výprava na herní soustředění, kde bude až do pátku. V nominaci je třiadvacet hráčů a tři brankáři. Kompletní soupisku i další informace o pohybech v hráčském kádru najdete v tomto článku.

Svěřenci Luboše Kozla budou mít základnu v bavorském městečku Bad Füssing, ležícím na německo-rakouské hranici, odkud vyrazí na dva přípravné zápasy v Rakousku. Ve středu 12. července odehrají ve Welsu duel s maďarským týmem Puskás Akadémia a o dva dny později pak generálku proti německému klubu Fortuna Düsseldorf, kterou bude hostit Bad Wimsbach. Oba soupeře ještě blíže představíme v zápasových preview.

V nominaci trenéra Kozla jsou i nově příchozí záložník Nicolas Penner (přestup z Českých Budějovic), chorvatský útočník Luka Kulenović (z bosenského Sloga Meridian), ofenzivní univerzál Filip Horský (hostování ze Slavie) a navrátilec Matěj Chaluš (hostování ze švédského Malmö). Nechybí ani Dominik Plechatý ze Sparty a Štěpán Beran ze Slavie. S jejich mateřskými kluby se řeší podmínky jejich působení v Liberci. Z hráčů, kteří v červnu plnili reprezentační povinnosti, a do přípravy v Liberci se tak zapojili až později, jedou do Německa Michal Fukala, Lukáš Červ i Ľubomír Tupta, který se po uplatnění opce stal kmenovým hráčem Slovanu.

Na soustředění odjíždí i devatenáctiletý belgický obránce či záložník Milan Govaers, který v jarní části minulé sezony působil v našem B-mužstvu a svými výkony si řekl o místo v A-týmu. Došlo také k prodloužení smlouvy s jeho krajanem, brankářem Olivierem Vliegenem.

Do Německa s týmem naopak nevyrazí Tomáš Polyák, který si při utkání proti Varnsdorfu poranil koleno a jeho léčba si vyžádá minimálně několik týdnů. Victor Olatunji se zatím z Nigérie přesunul na Kypr a stále čeká na vyřízení schengenských víz.

Kromě fotbalistů, jejichž konec v našem klubu byl avizován už na začátku letní přípravy, skončila na konci června smlouva i Karolu Mészárosovi a Imadu Rondićovi, oba jsou tak volnými hráči a hledají si nové angažmá. Skončilo také hostování Matěje Valenty, který se po turnaji EURO U21 zapojil do přípravy ve Slavii. Všem třem ještě jednou děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další kariéře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio