FC Slovan Liberec | Dorostenky bojovaly o postup do semifinále poháru proti Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
06.02.2024

Dorostenky bojovaly o postup do semifinále poháru proti Slavii

Redakce
Liberec – V neděli 4. února odehrály dorostenky Slovanu na umělé trávě v Doubí čtvrtfinále Poháru FAČR dorostenek, a to proti nejsilnějšímu možnému soupeři, dorostenkám Slavie Praha, které vedou dorosteneckou ligu bez ztráty bodu.

Jak utkání hodnotil šéftrenér Dívčí akademie FC Slovan Liberec Petr Šafář? „Holky v zápase herně nepropadly a zvláště v prvním poločase jsme drželi se Slavií krok. Dobře jsme se posouvali, dostupovali soupeře a po zisku míče jsme se snažili o rychlý přechod do útoku. Z těchto situací jsme si vypracovali gólové šance. Výborně hrající Jana Csizmaziová vstřelila dvě branky a druhý den po utkání dostala možnost doplnit reprezentační výběr WU17 na nadcházející sraz v Belgii. Výsledek utkání, který ovlivnily individuální chyby, je pro nás velmi krutý. Naše brankářka, která podává v zápasech výborné výkony, si vybrala bohužel slabší chvilky.

Slavia Praha má velkou kvalitu, její tým je plný reprezentantek kategorie WU17 a pro nás to byla jednoznačně výzva a další možnost kvalitního zápasu. Do utkání jsme šli s mladým týmem, v základní sestavě nám hrálo šest starších žákyň a rozhodně jsme nezklamali. Druhý poločas jsme prostřídali, aby se do utkání dostaly všechny holky, které byly k dispozici.“

Další podrobnosti k zápasu najdete na webu FAČR.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN Penzion Eva
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec