FC Slovan Liberec | Jak bude probíhat nadstavba ženského týmu?
Menu Další Zavřít Zavřít
18.04.2024

Jak bude probíhat nadstavba ženského týmu?

Šimon Knopp
Liberec - Přestože se fotbalistkám Slovanu nepodařilo postoupit do finále poháru žen, sezona pro ně ještě zdaleka nekončí. Po základní části ligové soutěže, ve které obsadily liberecké hráčky čtvrtou příčku, se představí ve skupině o titul. Jaké soupeřky na výběr trenéra Myslivce čekají a jaký je rozpis utkání?

Fotbalistky Slovanu odehrály i tento rok povedenou sezonu a znovu ukázaly, že patří mezi čtveřici nejlepších týmů. V tomto ročníku neměly situaci vůbec jednoduchou, protože až do posledního kola musely odrážet dotírající Plzeň z pátého místa. Nakonec uspěly a obsadily čtvrtou pozici se ziskem 21 bodů a představí se v mistrovské nadstavbě proti trojici nejlepších týmů: Slavii, Spartě a Slovácku.

Tabulka

1. pozice: Slavia 40 bodů

2. pozice: Sparta 33 bodů

3. pozice: Slovácko 25 bodů

4. pozice: Slovan 21 bodů

Výchozí pozice pro liberecké hráčky bude složitá, protože ze čtvrtého místa ztrácejí na třetí Slovácko celkem čtyři body, na druhou Spartu je to už bodů dvanáct. Přesto je vše otevřené, protože s každým z týmů se naše hráčky utkají dvakrát, jednou venku a jednou doma (viz rozpis níže).

Rozpis utkání

1.kolo: sobota 20. 4. od 14 hodin - SK Slavia Praha vs FC Slovan Liberec

2.kolo: sobota 27. 4. od 14 hodin - FC Slovan Liberec vs 1.FC Slovácko

3.kolo: sobota 4. 5. od 12:30 hodin - AC Sparta Praha vs FC Slovan Liberec

*4.kolo: neděle 12. 5. od 15 hodin - FC Slovan Liberec vs SK Slavia Praha

5.kolo: neděle 19. 5. od 14 hodin - 1.FC Slovácko vs FC Slovan Liberec

*6.kolo: neděle 26. 5. od 15 hodin - FC Slovan Liberec vs AC Sparta Praha

Domácí zápasy označené hvězdičkou (*) budou ještě upřesněny v závislosti na termínech utkání A-týmu mužů.

O co se vlastně v nadstavbě hraje? První celek nejenže oslaví zisk mistrovského titulu, ale zároveň se kvalifikuje do Ligy mistryň. Evropské poháry bude hrát i celek na druhém místě, ovšem oproti minulému roku třetí tým vyjde naprázdno. Pro Slovan jsou tedy šance opravdu teoretické, přesto se pro náš tým jedná o důležitá utkání z hlediska zisku zkušeností, protože v libereckém týmu působí řada mladých hráček. Například v základní sestavě proti Slovácku hned osm z jedenácti fotbalistek bylo mladších 22 let.

K prvnímu zápasu v nadstavbě vyběhnou naše hráčky již tuto sobotu od 15 hodin. Představí se proti výběru Slavie Praha a utkání budete moci sledovat živě (viz odkaz níže).

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus