FC Slovan Liberec | Ľubomír Tupta a Filip Prebsl byli nominováni do reprezentačních výběrů
Menu Další Zavřít Zavřít
31.08.2023

Ľubomír Tupta a Filip Prebsl byli nominováni do reprezentačních výběrů

Tomáš Honzejk
Liberec - Blíží se první reprezentační přestávka letošní sezony, která začne po následujícím víkendovém kole, kdy hrajeme doma s pražskou Spartou. Z libereckého kádru obdržel pozvánku útočník Ľubomír Tupta, který se připojí k seniorskému výběru Slovenska a stoper Filip Prebsl. Ten byl vybrán do českého výběru do jednadvaceti let.

Ľubomír Tupta

Liberecký útočník zatím nechyběl ani jednou v základní sestavě, ale na první gól v letošním ročníku stále čeká. Na kontě má jednu asistenci z utkání v Mladé Boleslavi. Ani jeden zápas pak neodehrál celý a připsal si 409 odehraných minut. Věřme, že střeleckou smůlu protrhne proti Spartě, nebo na reprezentačním srazu a pod Ještěd se vrátí v té formě, ve které končil minulý ročník.

Ve výběru Slovenska nechybí například ani bývalý brankář Slovanu Martin Dúbravka, toho času hájící barvy anglického Newcastlu. Svěřence italského trenéra Francesca Calzony čekají dva domácí kvalifikační zápasy, které odehrají v Bratislavě. V pátek 8. září přivítají lídra skupiny J Portuglsko. To neztratilo ve čtyřech zápasech ani bod a druhé Slovensko na ně ztrácí dva body. V pondělí 11. září pak hrají naopak s outsiderem z Lichtenštejnska. Reprezentace tohoto malého státu zatím nezískala ani bod, když nevstřelila jediný gól a hned 14x inkasovala.

Filip Prebsl

Mladý stoper hostující v Liberci ze Slavie prozatím zasáhl do pěti z celkových šesti ligových zápasů. Do prvních tří jako střídající hráč, další dva nastoupil v základní sestavě a až v posledním utkání v Olomouci zůstal kvůli menším zdravotním komplikacím jen na lavičce náhradníků. Celkově nasbíral 267 odehraných minut a dvakrát viděl žlutou kartu.

Mládežnická reprezentace prošla výraznou obměnou, když v nominaci zůstalo pouze šest hráčů, kteří se účastnili posledního Mistrovství Evropy. Lvíčata čeká jedno přátelské a jedno kvalifikační utkání v tomto reprezentačním cyklu. První z nich, kde nepůjde o body, sehrají svěřenci trenéra Suchopárka ve čtvrtek 7. záři v Uherském Hradišti proti sousedům ze Slovenska, které bude pořádat EURO U21 v roce 2025. Ke druhému, již ostrému utkání, vycestuje reprezentační výběr na Island, kde zahájí souboj o první body do kvalifikační tabulky v úterý 12. září v 18:30.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec A net
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region