FC Slovan Liberec | Slovan čeká souboj v Teplicích. Potvrdí naše mužstvo výhru nad Sigmou?
Menu Další Zavřít Zavřít
29.10.2021

Slovan čeká souboj v Teplicích. Potvrdí naše mužstvo výhru nad Sigmou?

Redakce
Liberec – Podzimní program pokračuje, Slovan čeká už v sobotu 13. kolo FORTUNA:LIGY. Představí se v Teplicích, kde se mu ovšem dlouhodobě nedaří. Naše mužstvo vyhrálo na Stínadlech jen čtyřikrát v historii, naposledy ale před rokem při posledním vzájemném utkání u soupeře. Začíná se v 15:00, buďte u toho!

FK Teplice

Teplice nezažívají zrovna ideální vstup do ročníku. Stejně jako v našem mužstvo došlo na změnu trenérů, před třemi koly vystřídal končícího Radima Kučeru Jiří Jarošík, na premiérové body v novém angažmá dosud stále čeká. „Skláři“ zároveň v týdnu vypadli z MOL Cupu, když v osmifinále prohráli po brzké červené kartě Josefa Švandy Spartě 0:2.

Na ligové scéně Tepličtí v říjnu postupně nestačili na Slovácko (2:3), Plzeň (0:1) a před týdnem také na Hradec Králové. V Mladé Boleslavi, kde Východočeši dočasně sídlí, prohrál předposlední celek tabulky 0:3, dvakrát se trefil Pavel Dvořák.

Dosud nejúspěšnějšími střelci tradičního celku jsou s dvěma brankami Jakub Mareš a Daniel Trubač, gólově se společně s dalšími čtyřmi spoluhráči prosadil také Jan Rezek, jenž byl od konce minulé sezony bez angažmá a působil v roli experta na O2 TV Sport. Nejvíce asistencí zkompletovali Davidové Ledecký a Černý a také libereckým fanouškům dobře známý obránce Martin Chlumecký.

V posledních deseti utkáních mají obě mužstva vyrovnanou bilanci. Čtyřikrát vyhrál Slovan (včetně posledních dvou zápasů), dvakrát došlo na remízu a čtyřikrát se radoval také soupeř. Historiky nejúspěšnějšími střelci vzájemných tradičních soubojů jsou s pěti góly Jiří Štajner a Pavel Verbíř.

FC Slovan Liberec

Slovan poskočil tabulkou na dostřel první desítce, naposledy porazil na domácí půdě Olomouc 2:0 po brankách Christiana Frýdka a Júsufa. Naše mužstvo se odpoutalo od tří pozic, které znamenají barážový boj o udržení ligové příslušnosti. Aktuálně jsme čtyři body před 14. Pardubicemi.

Júsuf se minule svou druhou trefou dotáhl na dosud nejúspěšnějšího střelce našeho mužstva Ľubomíra Tuptu, hned šest ostatních hráčů zaznamenalo jednu gólovou přihrávku (Gebre Selassie, Havelka, Frýdek, Gembický, Júsuf a Faško). Všechny zápasy odchytal Milan Knobloch, zaznamenal dvě čistá konta a 72,3% úspěšnost zákroků.

Dlouhodobá bilance Slovanu v Teplicích není zrovna pozitivní. Na Stínadlech naše mužstvo sehrálo už 25 zápasů, čtyřikrát vyhrálo, čtyřikrát remizovalo a hned sedmnáctkrát na soupeře nestačilo. Před rokem ovšem dopadla bitva naší výhrou 2:1, trefili se Taras Kačaraba a Jakub Pešek. Během duelu, v němž naše sestava byla poznamenána mnoha absencemi kvůli koronavirové nákaze, padly zároveň dvě červené karty (Vondrášek – Pešek). Nejčastější výsledek vzájemných soubojů je skóre 2:0, nejvíce gólů padlo při duelu ze sezony 2010/2011 a to osm, tehdy jsme U Nisy vyhráli 6:2.

Přijet naše mužstvo podpořit můžete i vy. Začíná se v sobotu v 15 hodin.

Béčko i ženy hrají u soupeřů

B-tým v neděli čeká souboj s Chlumcem nad Cidlinou. Zápas začíná v 10:15 na hřišti soupeře. Ženský tým se vrací do akce po týdenní přestávce, představí se na půdě pražské Slavie a to v sobotu (14:00) v Horních Měcholupech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny RR group service s.r.o
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hitrádio Contact
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B