FC Slovan Liberec | Statistiky: Havelka běhal v nejvyšší rychlosti, zahrála si pravá křídla
Menu Další Zavřít Zavřít
22.12.2021

Statistiky: Havelka běhal v nejvyšší rychlosti, zahrála si pravá křídla

Redakce
Liberec – Naše mužstvo se rozloučilo s rokem 2021 bezbrankovou remízou s Českými Budějovicemi. Jak ale prozrazuje statistika xG (počtu očekávaných branek), měl se gól U Nisy slavit hned třikrát. Kdo se stal sprinterem zápasu a který z týmů měl větší počet metrů v plné rychlosti?

Ofenzivní hitparáda bez gólů i bloky

Podobných zápasů moc často nevidíte. U Nisy se odehrála pořádně ofenzivní podívaná, šance létaly na obou stranách a duněla i branková konstrukce. Slovan vypálil dvanáctkrát, hosté patnáctkrát, oba celky čtyřikrát trefily bránu.

Zajímavé je také rozložení útoků. Slovan vedl 96 tažení na branku soupeře, Dynamo jich mělo 80, soupeř byl ale lehce efektivnější v zakončení. Na obou stranách byla nejčastěji využívána pravá křídla (40 – 33 útoků). Podle statistiky xG měly o víkendu padnout hned tři branky (1,07 – 2,27).

Obě mužstva čtrnáctkrát faulovala, na žluté karty ale „vyhrálo“ Dynamo jednoznačně 7:2. Rohy ovládl zase Slovan poměrem 10:5, hosté drželi míč v průměru o tři vteřiny déle (13 – 16 sekund), naše mužstvo pálilo průměrně ze vzdálenosti 20,4 metru, hosté byli blíž bráně, když stříleli a to z 16,3 metrů. Parta Luboše Kozla zblokovala pět ran soupeře, na českobudějovickou bránu zase neprošly přes hradbu těl dvě naše střely.

Rychlík Tupta, Frýdek opět nejpilnějším běžcem

Naše mužstvo soupeře přeběhalo o necelých sedm kilometrů (117,2 – 110,8 km), zároveň mělo také větší množství metrů v plné rychlosti a to 1 702 ku 1 060. Nejpilnějším atletem se stal Christian Frýdek, který dosáhl bezmála na 12 kilometrů.

Nejvyšší naměřenou rychlost zaznamenal Ľubomír Tupta, který běžel 32,7 kilometrů za hodinu. V největší průměrné rychlosti se zase pohyboval Filip Havelka (8 km/hod). Frýdek nasbíral nejvíce běhů ve vysoké rychlosti (85), na uběhané metry ve sprintu zase dominoval Jan Matoušek (247 metrů).

Tipovací soutěž

Bude doplněno později.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Železářství Letná
Mediální partneři
Beat radio Rengl
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B