FC Slovan Liberec | Statistiky: Superzákroky i neúnavný Koscelník. Kdo zvládl nejrychlejší sprint?
Menu Další Zavřít Zavřít
26.10.2021

Statistiky: Superzákroky i neúnavný Koscelník. Kdo zvládl nejrychlejší sprint?

Redakce
Liberec – Naše mužstvo sehrálo se Sigmou (2:0) vyrovnanou partii, Milan Knobloch ale vychytal všechny tři klíčové akce soupeře a naše ofenziva byla produktivnější. Co ukázaly statistiky v sobotním zápase a v čem byli hráči Slovanu úspěšnější než soupeř?

Zakončení přes střed a vpravo, 63 získaných míčů

Slovan si vytvořil v zápase pět šancí, dvě z nich byly převedeny na gól. Naopak Sigma ani jednu ze svých tří příležitostí nezužitkovala. Oba gólmani předvedli super zákroky, Milan Knobloch tři, Matúš Macík na druhé straně jeden.

A co útoky? Naše mužstvo jich vedlo 22 přes levé křídlo, do zakončení nedospěla ani jedna akce. Mnohem úspěšnější byla s bilancí 28/7 hra přes střed a také souhra skrze pravou stranu (30/4).

Oba týmy získaly během duelu stejně míčů a to 63, Sigma zapsala o jeden faul víc 12:11. Rohy vyzněly jednoznačně v prospěch Slovanu v poměru pět ku dvěma. Z hlediska přihrávek posbírali větší úspěšnost Olomoučtí 536/425 (79 %), naše mužstvo se dostalo na 73 procent a 315 úspěšných pasů z 429 celkových. Partě kouče Luboše Kozla se však povedlo vystavět dva klíčové pasy (prostředkem a ve vápně), hosté neměli ani jeden.

Matoušek nejrychlejší, Havelka nejvyšší průměr

Jako tradičně vynikal v soubojích Michal Fukala, který vyhrál 16 z 21 (76 %) miniduelů na hřišti. Koscelník zase řádil v běžeckých metrikách. Dokončil dva ze tří driblinků a zároveň naběhal jednoznačně nejvíc metrů v nejvyšší rychlosti a to 377. Slovan zároveň přeběhal ve sprintu Sigmu celkově o 232 metrů (1 306 m – 1 074 m).

Sedm úspěšných napadání předvedl Gebre Selassie, zároveň měl jedenáct zachycení míče a zaznamenal také nejvyšší úspěšnost přihrávek (82% – 44/36). Na hřišti toho zaskakující středopolař naběhal nejvíc z našeho mužstva 11 773 metrů, nejčastěji se pouštěl zároveň do jednotlivých běhů, kterých posbíral celkem 158.

Vůbec poprvé v sezoně vám přinášíme také další dvě zajímavosti z ryze atletického pojetí hry. Matoušek zaznamenal nejvyšší dosaženou rychlost ve sprintu na hřišti: 8,82 metrů za sekundu, což je v přepočtu přes 31,7 kilometrů za hodinu. Nejvyšší průměrnou rychlostí z hráčů ze základních sestav se zase vyznamenal Filip Havelka s 2,34 metry za sekundu. Slovan na hřišti naběhal o necelých pět kilometrů víc než soupeř.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Ve 12.kole Tipovačky tentokrát bral první místo s 26 body Bert Čert, který tak za sebou nechal Jitku Nemcovovou (25) a Jaroslava Moce (24). Zajímavostí kola byly tipy Charlie Arashid, který dal vše 2:0 a vyneslo mu to 23 bodu a dělené čtvrté místo (s dalšími osmi tipujícími).

Na čele se nám začíná vzdalovat Libor Rechtorik s 221 body (ovšem mimo soutěž o ceny). Za ním je s 204 body Tomáš Číž a třetí se drží Martin Čáp s 197 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Beat radio Hattrick