FC Slovan Liberec | Statistiky speciál: Rohy zblízka, Chaluš mezi ligovými lídry
Menu Další Zavřít Zavřít
27.12.2021

Statistiky speciál: Rohy zblízka, Chaluš mezi ligovými lídry

Redakce
Liberec – Průměr superzákroků Milana Knoblocha i souhrn nejaktivnější střelců. Ještě před koncem roku 2021 se zaměříme na individuální stránku podzimních výkonů, kdo vyčníval v jakých parametrech a kdo je nejčastější exekutor rohových kopů našeho mužstva? Speciální vydání rubriky Statistiky je tu.

Produktivní Júsuf i francouzský mistr přihrávek

Na speciální souhrn týmových statistik jsme se zaměřili o minulé reprezentační přestávce, ve svátečním čase přichází na řadu také přehled individuálních statistik. Ale nepůjde o žádný soupis údajů viditelných z tribuny, ponoříme se do statistických hlubin, jak tomu bývá zvykem i u pravidelných vydání této rubriky.

V rychlosti prolétneme kanadské body. Nejproduktivnějším hráčem Slovanu byl na podzim Jusúf Hilál, a to i přesto, že měl v porovnání s některými spoluhráči menší porci minut. Bahrajnský útočník vstřelil tři góly a dvakrát asistoval, průměrně zaznamená 0,94 bodu na 90 odehraných minut. V těsném závěsu jsou Tupta (4+0; 0,61 branky na 90 minut) a Frýdek (2+2; 0,46 branky na 90 minut).

S počtem kanadských bodů logicky souvisí i aktivita ve střelbě. Nejčastěji průměrně střílí za zápas Stoch (3,9 rány), údaje však zkresluje nízký počet startů. Druhý častý střelec je Júsuf (3,2 rány), vůbec nejvícekrát vyzkoušel střelecké štěstí Havelka, který vyslal směrem na bránu (i mimo ni) už 18 střel.

Z hlediska přihrávek je lídr jasný. Častokrát v pozápasových statistických souhrnech zmiňovaný Christ Tiéhi vévodí jak počtu pasů na 90 minut (43), tak úspěšnosti. Tu vyšvihl až na výborných 87 %. Druhý v pořadí je Plechatý (41 – 86 %). Vůbec nejčastěji si vyměňují na hřišti, nepřekvapivě, Knobloch s Chalušem, vzájemně si nahráli už 176krát.

Ještě jednou se ovšem musíme vrátit za Tiéhim. Francouzský záložník vévodí i bilanci driblinků s 93% úspěšností, nejlepší v oboru klíčových přihrávek je zase Christian Frýdek, vytvořil sedm šancí z 13 pokusů. Napříč ligou vyčnívá Martin Koscelník (celkové 8. místo) a to z pohledu křížných pasů, spoluhráče najde v 31 % případů, což není ani zdaleka malé číslo. Průměrně vyšle 4,3 „crossové“ přihrávky za zápas.

Rohy ze všech úhlů, Chaluš jako pan souboj

Pohybuje se v úplné špičce statistik. V komparaci s ostatními obránci se Matěj Chaluš umístil třetí v počtu celkových vyhraných soubojů (148), úspěšnější byli na podzim jen Jaroslav Zelený a Marek Suchý. Liberecký stoper průměrně vyhraje 68 % osobních miniklání, které na hřišti podstoupí. Stejný hráč je zároveň sedmý v lize, co se odebírání balonu týče (75% úspěšnost). Chaluš zároveň spadá mezi nejúspěšnější hráče z hlediska získaných míčů a vypíchnutí balonu. Útočné souboje podstupuje nejčastěji Rondič (283 soubojů / 114 vyhraných).

Vůbec nejvytěžovanějším hráčem kádru mimo Milana Knoblocha je velezkušený Theodor Gebre Selassie, který odehrál 1824 minut. V napadání má nejvyšší úspěšnost Matoušek, jenž uspěl ve 28 případech z 58. Nejčastěji fauluje soupeře Rondič (35krát) a nejčastěji je naopak nedovoleně zastaven Rabušic (29krát).

Teď už detailně ke slíbeným rohům. Nejčastěji centrovali od praporku Michal Faško (24 zahrávání) a Christian Frýdek (23 zahrávání). Častěji nacházel spoluhráče druhý jmenovaný a to v poměru 13-8, po nabídce slovenského záložníka ale zase častěji došlo na střelu. Po centru obou hráčů padlo po jedné brance.

Nejčastěji nachází míč ve vápně po rohu Júsufa, Chaluše a Gebre Selassieho, nejvícekrát dotáhl pokus ke střele Júsuf a to třikrát. Theo zase dlouhodobě ovládá klubovou hráčskou tabulku Instat Indexu (průměrná hodnota 227), která měří přínos každého hráče k týmovému úspěchu, význam jeho akcí v kontextu úrovně soutěže i soupeře. Jde o komplexní metriku, jež zohledňuje řadu herních atributů a promítá je do číselné vizualizace. Na závěr se zastavíme ještě v pokutovém území, Milan Knobloch chytil celkem 67 střel. Liberecký brankář, který nechyběl na hřišti ani minutu, inkasoval celkem 25 branek. Za zápas předvede 1,21 superzákroku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE KEEN
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B