FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Jablonec 3:3
Menu Další Zavřít Zavřít
24.02.2024

62. Podještědské derby nabídlo šest gólů, Slovan remizoval s Jabloncem 3:3

Adam Žatečka
Liberec - V rámci 62. Podještědského derby přivítal Slovan rivala z Jablonce. Zápas spjatý s darováním krve a nesoucí podtitul „Derby až na krev“ odstartoval na Stadionu u Nisy v 15:00. Jablonec vstoupil do utkání lépe, když šel po penaltě ze 13. minuty do vedení 1:0 ze svého pohledu. Tento stav i přes libereckou snahu vydržel až do konce poločasu. I do druhého dějství vstoupili lépe hráči Jablonce. Po vlastním gólu Mikuly vedli už 2:0. Naději vykřesal penaltou Rabušic, ale ihned po rozehrání platil opět stav s dvoubrankovým rozdílem. Celý stadion hnal liberecké hráče za vyrovnáním, které nakonec přišlo. Nejdříve snižoval Preisler a pak srovnával Chaluš. Zápas tak skončil remízou 3:3.
22.kolo, sobota 24.2.2024, 15:00, Stadion u Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:3
(0:1)
FK JablonecFK Jablonec
FC Slovan Liberec:

Bačkovský (76. Vliegen) - Prebsl, Chaluš, Mikula (C) - Penner, Žambůrek, Varfolomejev (59. Preisler), Ghali - Kok (67. Rabušic), Kulenović (59. Horský), Tupta (59. Doumbia)

Náhradníci:Vliegen - Fukala, Pourzitidis, Preisler, Doumbia, Višinský, Horský, Rabušic

FK Jablonec:

Hanuš - Hurtado, Tekijaški, Martinec (81. Souček) - Pleštil (5. Hollý, 90. Drchal), Kratochvíl, Nebyla, Polidar, Černák - Chramosta (90. Štěpánek), Chanturishvili

Náhradníci:Fendrich, Kotlín - Alégué, Hollý, Houska, Hübschman, Drchal, Kanakimana, Souček, Štěpánek

Branky: 72. Rabušic z pen., 85. Preisler, 90. Chaluš - 13. Chramosta z pen., 58. Mikula (vl.), 73. Čanturišvili

Žluté karty: 30. Mikula, 45+2 Žambůrek, 48. Tupta - 23. Kratochvíl, 28. Hollý, 90. Štěpánek

Rozhodčí: O. Pechanec - J. Pečenka, P. Kotalík; VAR: J. Petřík, AVAR: J. Kříž


Diváci: 4427

Reportáž

První velkou šanci měl Jablonec. Volný Polidar na levé straně poslal nebezpečný míč do vápna na který si naběhl nehlídaný Martinec. Jeho zakončení mířilo těšně vedle pravé tyče liberecké branky. A zanedlouho přišla další hrozba v prostoru před Bačkovským. K odraženému balónu se dostal Nebyla, udělal kličku a vystřelil. Liberecký brankář předvedl výborný zákrok a skóre tak zůstalo nerozhodné. Bohužel ale ne na dlouho. Ve 13. minutě po jednom z dalších útoků Jablonce zahrál ve vápně rukou Varfolomejev a byl nařízen pokutový kop. Ten si vzal na starost Jan Chramosta a přízemní střelou do pravého rohu poslal svůj tým do vedení.

Liberec se postupem času začal dostávat do hry, k zakončení se ale dostat nedokázal. Následovala pasáž několika rohů, po jednom takovém poslal nebezpečný balón do vápna Penner, jeho dobrá nabídka však zůstala nevyslyšena. Na samém konci první půle to byl opět Penner, kdo pronikal do pokutového území. Na poslední chvíli byl ale zastaven a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Ve druhé půly si první šanci připravil opět Jablonec. Chramosta centroval z levé strany a před Bačkovským se objevil zcela osamocený Tekijaški. Srbský obránce míč naštěstí netrefil a hrací předmět tak pouze proletěl vápnem. V 58. minutě se Jablonci podařilo navýšit. Chramosta vyslal střílený centr na malé vápno. Po míči se vrhl Bačkovský, ale bohužel pro něj měl stejnou myšlenku i Jan Mikula, který si tak srazil balón do vlastní brány.

Na druhé straně zahrál rukou ve vápně Hurtado a rozhodčí byl po několika minutách přivolán k VARu. Po přezkoumání situace přisoudil našemu mužstvu pokutový kop ke kterému se postavil Michael Rabušic a střelou do pravého dolního rohu branky dal Slovanu naději. Ihned po rozehrání ale Jablonec opět odskočil na rozdíl dvou branek. Martinec prodloužil hlavou dlouhý nákop na Hollého. Slovenský záložník neváhal a přihrávkou pod sebe našel Vakhtanga Chanturishviliho a ten svou šanci proměnil. Na neštěstí se při obranném zákroku srazil Prebsl s Bačkovským. Druhý jmenovaný pak musel být odnesen na nosítkách a do hry šel Vliegen.

Liberec se nechtěl vzdát a svého soupeře dostával pod tlak. V 85. minutě dostal Nicolas Penner přihrávku od Prebsla a centrem do vápna našel Dominika Preislera, který v težké pozici dostal míč za Hanušova záda. Slovan stále útočil a hnal se za vyrovnáním. To nakonec i přišlo. Ahmad Ghali získal odražený balón, narazil si s Mikulou a poslal přízemní centr na přední tyč. Tam se zjevil Matěj Chaluš a špičkou nohy srovnal stav utkání. Stadion tak doslova vybouchl radostí, všichni hnali liberecké hráče dopředu za vítězstvím. I přes tlak domácích se hosté ale už dokázali ubránit. 62. Podještědské derby tak nabídlo skvělou podívanou a remízu 3:3 po které se oba týmy rozešli se ziskem jednoho bodu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Dnes jsme neodehráli náš nejlepší zápas. Ještě do té penalty byl Jablonec lepší. Chtěli jsme hrát fotbal, ale trochu nás zaskočilo jednak hřiště, které tomu moc nenahrávalo- a samozřejmě taky kvalita soupeře, který nás nenechal hrát. Ztráceli jsme míče a oni chodili velmi rychle a dobře do protiútoků. Nechytili jsme začátek a soupeř šel zaslouženě do vedení. My se pak zlepšili, ale do vyložené šance jsme se nedostali. Na začátku druhé půle jsme chtěli být aktivnější, ale nedařilo se nám to. Když jsme chtěli prostřídat tak jsme dostali druhý gól, takže všechno špatně. Pak nám trochu nahrálo štěstí, když jsme dali na 1:2, říkali jsme si, že by nám to mohlo pomoct, ale zase to dopadlo nejhůře jak mohlo. Hned z rozehrávky soupeř odskočil na 1:3 a do toho ještě nepříjemné zranění Huga. Už to s námi vypadalo zle. Moc si vážím toho, že to kluci nezabalili a že jsme se snažili vydolovat bod. V závěru jsme byli aktivnější a ještě jsme šli i za vítězstvím. Bod bereme, vážím si závěru utkání, kdy mužstvo opět ukázalo charakter, stejně jako na Spartě.“

Radoslav Látal (FK Jablonec): „Dnes jsme smutní. Vstoupili jsme do toho velice dobře, hlavně prvních 15 minut jsme chtěli hrát vysoko a napadat soupeře. Věděli jsme, že terén se bude časem horšit. Bylo to z naší strany dobré, měli jsme dvě tři slibné šance, proměnili jsme penaltu. Liberec tutovku neměl, naše mužstvo dál pracovalo dobře. I vstup do druhé půle jsme měli dobrý. Rozhodila nás až branka na 1:2 z penalty. Po prostřídání už to nebylo ono. Liberec se nám tam dostával ze stran, chodilo tam hodně centrů. Vpředu jsme neudrželi balon a tam bych viděl problém, proč jsme tu ztratili výhru. Ztratili jsme dva důležité body, to nás bude hodně mrzet.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Fehrer
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact