FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Frýdek-Místek 8:0
Menu Další Zavřít Zavřít
16.05.2014

U19 deklasovala Frýdek-Místek osmibrankovým debaklem a vyhla se tak baráži o udržení

Lukáš Michalík
Liberec - V dalším kole Celostatní ligy staršího dorostu přivítala naše U19 poslední Frýdek-Místek. V zápase si Liberečtí s chutí zastříleli a Moravanům zabalili na cestu osmigólovou nálož. Svěřenci trenéra Holeňáka si třemi body zajistili ligovou příslušnost také pro nadcházející sezónu.
37.kolo, sobota 10.5.2014, Městský stadion - Jeronýmova ul.
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
8:0
(2:0)
FK Frýdek-MístekFK Frýdek-Místek
FC Slovan Liberec: Kubát – Zítka (71. Pospíšil), Janků, Kastelovič, Chlumecký (73. Kukla) - Ondráček (71. Linhart), Otta (62. Kaiser) - Čuřík, Barac, Knejzlík - Řehák (46. Polívka).
FK Frýdek-Místek: Smolík – Farský, Štěrba, Glembek (80. Hill), Mišenko, Panák, Curylo (77. Jandek), Hykel, Folta, Sušovský (60. Kahánek), Pánek.
Branky: 4. Chlumecký, 38. Knejzlík, 56. Kastelovič, 68. Ondráček, 76. Polívka, 83. Kaiser, 85. Kukla, 90. Kaiser.

Reportáž

Domácí Slovan předvedl dokonalý vstup do utkání. Již ve 4. minutě se na levé straně elegantně zbavil dvou protihráčů Barac, který vyslal střílený centr na bránu Frýdku. Balón ještě lehounce přizvedl Martin Chlumecký a hlavou otevřel skóre.

Hned po rozehrávce rozjeli Liberečtí další útočnou akci, na jejímž konci byla hlavička Knejzlíka, kterou zastavilo až břevno. Zřejmě klíčový okamžik zápasu přišel po půl hodině hry, kdy se po chybě libereckých fotbalistů řítil sám na Kubáta hostující Hykel. Ten se však ještě rozhodl přihrávat před prázdnou branku Míšenkovi, před nímž ale výborně zasáhl jeden z domácích beků a odkopl míč do bezpečí.

Otřepané nedáš-dostaneš dokonale zafungovalo také v tomto utkání. Ve 38. minutě se ve středu hřiště míče ujal Ondráček, jenž kolmicí oslovil Karla Knejzlíka, který po zemi podél brankáře vstřelil druhý gól Slovanu.

Po změně stran se duel změnil v exibici Libereckých. V 56. minutě stál na konci pohledné kombinace Jakub Kastelovič, který povedenou ranou zhruba z dvaceti metrů nedal gólmanovi žádnou šanci.

O dvanáct minut později vysunul po rychlém brejku střídající Kaiser Adama Ondráčka, jenž udělal kličku brankáři a s přehledem zvýšil na rozdíl čtyř branek. Nepopulárního "bůra" završili domácí v 76. minutě, kdy si na hranici vápna odražený míč našel Tomáš Polívka a slabší levačkou přidal pátý gól Slovanu.

V závěrečné desetiminutovce se s chutí hrající svěřenci kouče Holeňáka trefili ještě třikrát. Nejprve rychlý protiútok bravurně vyřešil Polívka s Lukášem Kaiserem a druhý jmenovaný nekompromisně zvýšil již na 6:0. O chvíli pozdějí domácí opět rozebrali obranu soupeře, Barac si všiml rozběhnutého Miroslava Kukly a našel ho nadýchaným obloučkem. Liberecký útočník nezazmatkoval a parádním lobem stanovil náskok sedmibrankovým.

V nastaveném čase ještě přidal odevzdaným hostům hřebíček do rakve opět Lukáš Kaiser a uzavřel tak gólový účet zápasu. Liberecká U19 zdemolovala Frýdek-Místek osmi góly a zajistila si záchranu v soutěži.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): "Na takový zápas jsme čekali hodně dlouho, takže jsem rád, že jsme se dočkali. Je pravda, že Frýdek-Místek je na posledním místě, takže to byl jeden z těch slabších soupeřů, ale nebyl to vůbec jednoduchý zápas, protože jsme stále nebyli definitivně zachránění. To se dnes povedlo a my se zbývajících pět zápasů můžeme v klidu soustředit na zbytek sezóny. Konkrétně k zápasu. První poločas až tak lehký nebyl, bylo to z naší strany trochu nervózní. Zlomovým okamžikem byla nepochybně neproměněná tutovka soupeře a naopak naše branka do šatny. Tím se ten zápas zlomil, v druhém poločase už to bylo jednoznačné a bylo jen otázkou času, kolik branek vstřelíme."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke AAA Auto
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact