FC Slovan Liberec | Slovan v páteční generálce změří síly s německou Fortunou Düsseldorf
Menu Další Zavřít Zavřít
13.07.2023

Slovan v páteční generálce změří síly s německou Fortunou Düsseldorf

Martin Soukup
Liberec – Slovan odehraje na zahraničním soustředění i poslední duel letní přípravy. Po zápase s maďarským celkem Puskás Akadémia se utká s německým týmem Fortuna Düsseldorf. Výkop utkání je naplánovaný na pátek v 17 hodin na hřišti v rakouském městečku Bad Wimsbach.

Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düseldorf je německý klub, který momentálně nastupuje ve druhé Bundeslize. Jejich hlavním stadionem je ESPRIT Arena s kapacitou 54 600 míst. Klub z hlavního města spolkové země Severní Porýní - Vestfálsko získal v letech 1932/33 svůj jediný bundesligový titul a k tomu dvě trofeje v soutěži DFB Pokal (německý pohár). Jejich klubové barvy jsou červená a bílá. V letošní sezoně skončila Fortuna na čtvrtém místě za Heidenheimem, Darmstadtem a Hamburkem, což znamená, že jí baráž o postup do Bundesligy unikla o jedno místo v tabulce.

Za Düsseldorf v minulosti kopali i čeští fotbalisté. Červenobílý dres oblékali například Petr Rada, Pavel Chaloupka, liberecký odchovanec Martin Čupr nebo Jaroslav Drobný, který je momentálně trenérem juniorských brankářů v Bayernu Mnichov. Ve Fortuně hrál v sezoně 2013/14 i Martin Latka, který za jednu sezonu stihl odehrát 30 zápasů, ve kterých vstřelil 2 branky. Pak se přes Slavii dostal i do Liberce, kde nastoupil do svých posledních 10 ligových zápasů.

Německý tým má za sebou tři přípravné utkání, ve kterých porazil městského rivala TuRU Düsseldorf a Eintracht Braunschweig, následně remízoval s VfL Osnabrück. Před sebou má kromě Slovanu i zápas s týmem Puskás Akadémia a VfL Bochum. Začátek ligy mají naplánovaný na 29. 7. 2023, kdy budou na domácí půdě hostit Herthu Berlín, která sestoupila z nejvyšší soutěže. Největší pozor si liberečtí fotbalisté budou muset dát na Daniela Ginczeka, který v posledních čtyřech zápasech nastřílel tři góly.

Fortuna na sebe nedávno upozornila i plánem odvážného experimentu, v rámci něhož minimálně na tři domácí zápasy v příští sezoně budou mít fanoušci v Düsseldorfu vstup zdarma. Více se můžete dočíst na webu https://fortunafueralle.de/ dostupném v německé i anglické verzi.

FC Slovan liberec

Naposledy si Slovan ve středu dokázal poradit s maďarským celkem Puskás Akadémia přesvědčivě 4:1. Liberecké hráče čeká poslední zápas v letní přípravě. Dokáže porazit i soupeře z Porýní? Utkání je naplánováno na pátek v 17:00 hodin na stadionu v rakouské obci Bad Wimsbach. Na našem webu jako obvykle nabídneme aktualizovanou reportáž.

Jelikož se první domácí zápas nové ligové sezony už nezadržitelně blíží, připomínáme fanouškům, že permanentní vstupenky jsou stále v online prodeji a nyní už je lze pořídit i osobně na stadionu U Nisy v provozní době fanshopu, kterou najdete zde.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Liberecký kraj
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec