FC Slovan Liberec | Hoftych před Crvenou zvezdou: Budeme se prát! Z mého pohledu jde o mimořádně těžkého soupeře
Menu Další Zavřít Zavřít
28.10.2020

Hoftych před Crvenou zvezdou: Budeme se prát! Z mého pohledu jde o mimořádně těžkého soupeře

Redakce
Liberec – Slovan už dosedl v Srbsku, kde se ve čtvrtek od 18:55 utká s bělehradskou Crvenou zvezdou. Jak vidí Pavel Hoftych druhý duel skupiny a co bude klíčové. „Minule byla výhoda, že jsme hráli doma, kde dokážeme být silní a nepříjemní. Co bude stačit na zvezdu se nedá říct… Musíte mít den," věděl náš trenér.

Jaký je zdravotní stav týmu? A jak to vypadá s Tarasem Kačarabou?
Většina týmu je v pořádku, ale někteří hráči jsou indisponovaní. Vzhledem k tomu, že má soupeř širokou síť skautingu a jde o zkušené mužstvo, nebudu zdravotní stav blíž specifikovat. Taras s námi do Bělehradu odlétá, je stoprocentně připravený a věříme, že nám na hřišti pomůže.

Co vám napověděl o Crvené zvezdě první zápas skupiny v Hoffenheimu?
Nejen ten. Máme hodně videí soupeře, které kromě externí firmy skvěle analyzují také Pavel Medynský a Miroslav Holeňák. Crvena zvezda je aktuálně výborné mužstvo. Potkal jsme se s nimi dva roky zpátky jako manažer Trnavy a od té doby se zase někam posunuli. Jsou o level lepší, než byli tehdy. Těžko u nich momentálně hledáte slabiny. Jsou silní směrem dopředu, mají spoustu reprezentantů a hodně dynamických hráčů. Z mého pohledu jde o mimořádně těžkého soupeř.

Koho byste z týmu soupeře vyzdvihl?
Celé mužstvo je skvělé, takže jednotlivce vyzdvihovat nejde. Když vypadne jeden z krajních hráčů, zastoupí ho jiný kraj. Na rozdíl od Gentu jsou hodně kompaktní a vynikající v obraně.

Čekáte, že nastoupí Guélor Kanga, který se stihl uzdravit? Je výhodou, že ho z české ligy dobře znáte?
Víme, jaký je – výborný fotbalista, ale velký provokatér. Berte to tak, že Kanga, který tady patřil herními kvalitami k ozdobám ligy, je tam jen jeden z mnoha. Určitě se nevěnujeme speciálně jemu. Celé mužstvo z Bělehradu je na vysoké úrovni. Není to o Kangovi, ale o obou křídlech, která jsou vynikající. On je spíš taková perlička.

Kanga má v Bělehradě dobrou pověst, určitě i on bude mít zvýšenou motivaci, pokud nastoupí. Chtěli by mu hráči, kteří zažili finále MOL Cupu, vrátit tehdejší výsledek?
Z mého pohledu měl být v tom zápase několikrát vyloučen. Dostal žlutou kartu a svlékl si triko po gólu, různě tam oslavoval… Je to pan fotbalista, ale provokatér. Nemyslím, že by šlo o touhu něco vracet, pohár si tehdy zkrátka odvezla Sparta. Půlka našeho týmu se od té doby proměnila, nebudeme se nijak soustředit na Kangu. Crvena zvezda je vynikající mančaft, jedeme tam s pokorou. Alfa a omega všeho bude týmový výkon. Porveme se a uvidíme, na co to bude stačit.

Stačil by výkon s Gentem na Crvenou zvezdu?
Proti Gentu jsme ze sebe dokázali vydat maximum. Přirovnal bych to k motoru auta, který má taky určitý objem. Týmovostí a obětavostí jsme se vydali ze sil, do toho skvělý Filip Nguyen. Velká výhoda bylo hrát doma, kde dokážeme být silní a nepříjemní. Co bude stačit na Crvenou zvezdu se nedá říct, musíme mít den. I finančně jsme na úplně jiném levelu. Jedeme do Bělehradu pro zkušenost, porvat se a ukázat se. Budeme prezentovat Slovan a český fotbal a zkusíme urvat bod.

Může pro vás být psychologickou výhodou, že už máte tři body, zatímco soupeř je bez bodu?
Důležité je hlavně, že tři body máme. Skupina se bude dál vyvíjet, čekají nás dva zápasy venku. A budou to dva nejtěžší zápasy ve skupině. Pak naopak hrajeme doma, kde si věříme. Takže tyto dva zápasy budou extrémně těžké a uvidíme, co nám soupeři dovolí. Jsme rádi, že když nám nevyšla přímá cesta do ligy, vykopali jsme ji. Před námi odlétala Sparta, přejeme jí, aby se na AC Milán dařilo. Každý si jedeme svůj příběh. A pro nás je čest hrát Evropu.

Jak se podle vás může na zápase projevit to, že na rozdíl od soupeře nehrajete ligu?
Evropská liga má vlastně stejný rytmus jako liga, takže by se to projevit nemělo. Ale samozřejmě budu rád, až lidi nahoře povolí fotbal a sport.

Uvažujete nad tím, jestli už nenasadit od začátku Michala Sadílka?
Uvažujeme o různých variantách, ale uvidíme zítra. Zvažovali jsme ho nasadit už do zápasu s Gentem, ale hráči ze zálohy hráli velmi dobře.

Čím je soupeř nejnebezpečnější? Na co si dát pozor?
Nejnebezpečnější tím, že má moc šikovné hráče směrem dopředu. Hodně zabíhají za obranu, z křídel navíc létají sypané centry… Výborně hrají jeden na jednoho, nejsou líní a jsou organizovaní. Je to i disciplinované mužstvo. Gent měl herní styl dopředu zajímavý, ale měl okénka v obraně.

Ve středu má Pavel Medynský narozeniny. Připravíte mu nějakou oslavu?
Kluci si ho určitě vychutnají. Medy s nimi hraje bago a je mimořádný. I v 56 letech dokáže hráčům konkurovat. Já mu osobně děkuju za skvělou spolupráci. Budeme spolu válčit i v Bělehradě.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Vogel
Mediální partneři
Rengl eFotbal