FC Slovan Liberec | Slovan posiluje střed pole, přichází Jan Žambůrek
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2023

Slovan posiluje střed pole, přichází Jan Žambůrek

Tomáš Honzejk
Liberec - Slovan hlásí posilu do zálohy. Na hostování do konce sezony z dánského Viborgu přichází Jan Žambůrek, který předtím od léta 2018 působil v Anglii. V Liberci se potká hned s několika bývalými spoluhráči z české reprezentace do 21 let.

Jan Žambůrek

Dvaadvacetiletý mládežnický reprezentant je hráčem dánského celku Viborg FF. V tomto ročníku zasáhl do tří zápasů ze šesti. V minulé sezoně si připsal devatenáct startů s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. Byl také členem lvíčat na nedávném EURU U21, kde odehrál 65 minut proti Anglii a Německu a celý zápas proti Izraeli, který byl pro mládežnickou reprezentaci na turnaji poslední. „Nejlépe se znám s Lukášem Červem. Působili jsme spolu už ve Slavii,“ prozradila nová tvář Slovanu.

Levonohý střední záložník vyrůstal v mládežnických akademiích pražských klubů Bohemians a Slavie. Se sešívanou kategorií U17 slavil mistrovský double v ročníku 2017/18, kdy mládežníci z Vršovic ovládli dorosteneckou ligu i pohár.

Následně přestoupil 9. srpna 2018 do anglického Brentfordu. Zde zasáhl celkem do 23 zápasů a připsal si dvě asistence. Nejpovedenější ročník v Anglii byl 2019/20, kdy pomohl týmu do play-off EFL Championship, které však neskončilo postupem Brentfordu do nejvyšší soutěže. Následně odešel na hostování do třetiligového celku Shrewsbury.

V lednu 2022 následoval přestup do Dánska a již zmiňovaného Viborgu. V tomto klubu zasáhl Žambůrek za dvě sezony do 33 utkání s bilancí jedné branky a dvou asistencí.

Další bude snad přidávat v této sezoně v barvách libereckého Slovanu. „Všechno se seběhlo strašně rychle. Včera se hostování domluvilo, šel jsem si rychle zabalit a dneska ráno už letěl,“ komentoval hektické hodiny mládežnický reprezentant.

Žambůrek sice hrál v českých týmech, ale nejvyšší soutěž ještě neokusil. „Jednoduché to určitě nebude. Jsem ale natěšený a rád za příležitost hrát ve Slovanu. Budu se snažit klubu co nejvíce pomoci,“ dodal. Tak ať se ti pod Ještědem daří, Honzo!


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Dům kultury Avej Vending
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick