FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 0:7
Menu Další Zavřít Zavřít
29.08.2024

Ženám se utkání na hlavním stadionu nepovedlo, se Spartou prohrály vysoko 0:7

Šimon Knopp
Liberec - Ve třetím kole nejvyšší soutěže žen nastoupily fotbalistky Liberce na hlavním stadionu U Nisy proti pražské Spartě. Utkání s favoritem se jim nepodařilo a před domácím publikem prohrály vysokým rozdílem sedmi branek.
U Nisy, čtvrtek 29.8.2024, 18:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:7
(0:5)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec: Pižlová - Vargová, Dlasková (C), Šušolová (66. Goretkiová), Brázdová (46. Sováková), Černá T. (77. Surová), Tenkrátová, Kantarská, Buryánová, Šubrtová (77. Marinská), Skálová (66. Dinh Thanhová)
AC Sparta Praha: Polozen - Bartoňová (C), Beckman (62. Chang), Černá F. (46. Retkesová), Dědinová, Kotrčová (76. Havalec), Paulenová, Polášková, Sonntagová (46. Bertholdová), Stárová (62. Kaláberová), Trachtová
Branky: 10. a 70. Polášková, 13. Dědinová, 31. Trachtová, 39. Paulenová, 44. Sonntagová, 65. Chang

Žluté karty: 35. Vargová

Rozhodčí: K. Hrušková - Z. Špindlerová, T. Strejcová


Diváci: 260

Reportáž

Liberecké fotbalistky nastoupily v předehrávce třetího kola proti Spartě, ovšem vstup do prvního poločasu se jim nepovedl a v desáté minutě inkasovaly. Po centru z levé strany se prosadila již v 10. minutě Aneta Polášková. O tři minuty bylo skóre o dvě branky. Po centru z rohového kopu se radovala Aneta Dědinová. Na její dobře usměrněnou hlavičku brankářka Liberce nedosáhla.

Slovaňačkám se nedařilo dostat do zápasu a v prvním poločasu ještě třikrát inkasovaly. Ve 31. minutě dokázala využít prudkou přihrávku do vápna Adéla Trachtová. O osm minut později prostřelila Pižlovou i Radka Paulenová a minutu před koncem první půle na ni navázala ještě Eliška Sonntagová. Do kabin se tedy odcházelo za nepříznivého stavu 0:5.

Ve druhé půli se snažily hráčky Liberce ještě alespoň korigovat výsledek zápasu, ale neúspěšně. Naopak Sparta ještě dvakrát udeřila. Jednou se prosadila střídající Lauren Chang a druhou trefu v utkání přidala Aneta Polášková. Liberecké fotbalistky nakonec prohrály vysoko 0:7 a před domácími fanoušky další body do tabulky nevybojovaly.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jiří Kaiser (hlavní trenér FC Slovan Liberec ženy): „Myslím, že nás Sparta zaslouženě přehrála. Zvítězilo jednoznačně lepší mužstvo. Náš výkon nebyl dobrý, hodně jsme kazili. Výsledek je katastrofa. Chtěli jsme odehrát druhý poločas se ctí, výsledek byl už prakticky ztracený... Po prvním kole jsou pro nás tyto dva zápasy vystřízlivěním.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Dům kultury Penzion Eva
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec