FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Plzeň 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2024

Slovan vedení v domácím zápase s Plzní neudržel, remizoval 1:1

Ondřej Marko
Liberec - V rámci sedmého kola hrál Slovan s Plzní. Zejména úvodní část utkání byla napěchována šancemi, branka však k vidění nebyla. První branka byla připsána plzeňskému brankáři, který pustil míč po nepovedeném centru Ichy. V 75. minutě však odpověděl svým gólem Vydra. V turbulentním závěru utkání měl ještě obrovskou šanci Mikula. Zápas však skončil remízou 1:1.
7.kolo, neděle 1.9.2024, 20:00, Stadion u Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
FC Viktoria PlzeňFC Viktoria Plzeň
FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Koželuh (78. Mikula), Icha, Hlavatý (90. Zyba), Kayondo – Nyarko (69. Letenay), Tupta (90+1. Kok) , Višinský (90+1. Eneme)

Náhradníci: Krajčírik - Eneme, Kok, Letenay, Penner, Mikula, Preisler, Zyba

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Marković, Dweh, Jemelka – Kopic (71. Mosquera), Šulc (71. Slončík), Červ, Kalvach, Cadu – Vašulín (71. Jirka), Adu (61. Vydra)

Náhradníci: Jedlička, Wiegele - Havel, Hejda, Jirka, Míka, Mosquera, Panoš, Slončík, Sojka, Vydra

Branky: 66. Tvrdoň (vlastní) - 75. Vydra

Žluté karty: 18. Nyarko, 58. Pourzitidis, 90+5. Zyba - 17. Kalvach, 42. Adu, 89. Slončík

Diváci: 3174

Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Hádek; VAR: Volek; AVAR: Caletka


Reportáž

V polovině druhé minuty se dostal před brankářem k míči osamocený Tupta. Své zakončení z úhlu však ukvapil a Tvrdoň tak vyrazil míč na roh. Slovan pokračoval aktivně, o chvíli později se k zakončení dostal Kayondo, jehož pozemní rána těsně minula zadní tyč. Plzeňského brankáře prověřil také Pourzitidis, když řecký obránce velmi tvrdě vypálil. Nicméně Tvrdoň si projektil pohlídal a předvedl pohotový zákrok.

V závěru nabité úvodní čtvrthodiny byla k vidění i akce hostů, na jejímž konci předvedl Bačkovský dva fantastické zákroky. Případnou branku by však stejně překazil následně pískaný ofsajd. Hra byla následně více rozkouskovaná fauly a souboji. Ovšem ve 23. minutě se znovu blýskl Bačkovský výtečným zákrokem, jímž vyrazil hlavičku Šulce.

Po další více soubojové části měl Slovan zajímavou šanci. Naši hráči dobře přešli přes plzeňskou obranu a na závěr se hnal Višinský sám na brankáře z úhlu. V posledním momentu se do střely mladého útočníka vložil obránce a nohou vyrazil na tyč. Poté ve 36. minutě Dweh prodloužil centr z rohového kopu, kde již čekal připravený Adu. Nová akvizice Plzně sice nezaváhala a vstřelila branku, VAR však následně rozhodl o předcházejícím ofsajdu.

Do druhého poločasu vlétly oba celky svižným tempem, avšak s opatrnější defenzivou. Šance moc v úvodu k vidění nebyly, hráči spíše válčili o střed hřiště. Následovala lehce zajímavější, nicméně na větší příležitosti stále hlušší část. V 66. minutě si Marián Tvrdoň po zřejmě nepovedeném centru Ichy hodil míč do vlastní sítě. Ichova mírná rána mířila přímo do rukavic brankáře, který však míč nelapil. Krátce poté se realizační štáb soupeře pokusil oživit hru trojitým střídáním.

Slovan ukázal zajímavý signál, Hlavatý rozehrál rohový kop prudkou přízemní přihrávkou Tuptovi, který ihned vypálil. Razantní pokus však směřoval pouze do boční sítě. Naše vedení netrvalo ani deset minut, v 75. minutě totiž srovnal střídající Matěj Vydra. Zkušený útočník se ze střední vzdálenosti výborně trefil přesně k pravé tyči.

Střídání Plzni pomohly i mimo vstřelenou branku, ke konci utkání hrála jistěji a více kontrolovala hru. Pár minut před koncem pálil Tupta z přímého kopu do levého horního rohu. Tvrdoň nezaváhal a naopak okamžitě rozehrál tak dobře, že soupeř šel do velmi nebezpečného protiútoku. Kayondo musel zatáhnou za záchranou brzdu a zpomalit Jirku, díky ponechané výhodě se však k ráně stejně dostal Slončík, který nakonec neproměnil.

V poslední minutě nastaveného času měl na své hlavě vítězný gól Mikula, nicméně brankáře neprostřelil. Utkání tedy skončilo remízou 1:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (FC Slovan Liberec): „Samozřejmě začátek byl zběsilý, my šance, Plzeň šance. Myslím si, že to byl dobrý fotbal o vysoké intenzitě. Určitě jsme v prvním poločase měli problém se standardkami, kde to Kalvach skvěle kopal a dělali blok pro Dweha. Třikrát, čtyřikrát si to našel a měli jsme tam problém, kdy jsme měli štěstí, že byl malý ofsajd. Na to jsme museli reagovat. Myslím si ale, že zápas asi dobrý, škoda. Dostali jsme darovaný gól, to se stane. Vydra to pak trefil na 1:1, tam si myslím, že jsme trošku propadli ve středu pole, musím se na to ještě podívat. Škoda, kdybychom měli trošku štěstí, tak by dal Miky gól, tak to je. Bod s Plzní se samozřejmě počítá, ale škoda, že to nebylo za tři tou poslední vteřinou. Myslím si, že by si to kluci dneska zasloužili, ale respektujme, že Plzeň měla taky své šance. Mně se to zdálo jako dobré utkání.“

Miroslav Koubek (FC Viktoria Plzeň): „Hráli jsme proti těžkému a připravenému soupeři. V úvodu zápasu bylo znát, že jsme se potřebovali trochu rozběhat po cestování ze Skotska. V úvodu zápasu jsme museli zvládnout situace, které si Liberec vytvořil. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, museli jsme se rozběhat a poté se hra vyrovnala, a také my jsme si vytvářeli své příležitosti. Liberec neustále hrozil z rychlých protiútoků, což je jeho silná zbraň. Bohužel jsme dostali nešťastný gól, to se stane. Marián jinak podal výborný výkon. Vyrovnal Matěj Vydra, který se trefil fantasticky.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Kraintek Liberecký kraj
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl