FC Slovan Liberec | Marek Icha po Plzni: Šance jsme měli, mohli jsme vyhrát
Menu Další Zavřít Zavřít
02.09.2024

Marek Icha po Plzni: Šance jsme měli, mohli jsme vyhrát

Adam Žatečka
Liberec - Slovan v domácím prostředí remizoval s plzeňskou Viktorií 1:1. Do vedení poslal náš tým Marek Icha, i když jeho gól byl nakonec zapsán jako vlastní. Liberecký záložník po zápase odpovídal na dotazy novinářů.

Jak bys zhodnotil utkání?

Hráli jsme skvělý fotbal, Plzeň nám hrozila hlavně ze standardních situací, ze kterých měla hodně šancí. Myslím, že náš fotbal ukazoval, co chceme hrát po zbytek sezóny. Chtěli jsme vyhrát, což se nám bohužel nepovedlo, ale určitě se to k nám otočí a vyhrajeme příště.

Co bys řekl ke svému gólu? Nebyl to spíš centr?

Ano, byl to centr. Chtěl jsem to dávat na zadní tyč, už jak to letělo, tak jsem si myslel, že poběžím zpátky. Když jsem viděl, jak mu to proklouzlo, tak jsem ze začal radovat.

Cítili jste, že šlo Plzeň porazit?

Určitě to šlo, i jsme na to měli šance. Akorát nám to tam stále nepadá, ale to se určitě zlepší a v dalších zápasech se nám to povede.

Myslíš, že to byl, zatím, tvůj nejlepší zápas ve Slovanu?

Asi jo, spíš mi přišlo, že jsem byl nejvíc ve hře. V těch dřívějších zápasech jsme za sebou stále někoho měli, teď jsme cítili, že ten střed hřiště je volnější, což nám s Míšou (Hlavatým) vyhovuje. Rozhodně to byl jeden z lepších zápasů v Liberci.

Jak bylo složité pokrýt střed hřiště, kde hrál Kalvach, Červ nebo Šulc?

Všichni jsou to skvělí hráči, každý je úplně jiný. Kalvach má dobrou kopací techniku, Červ je všude a Šulc je zase nepříjemný ve vápně, kde si to dokáže najít. To jsme věděli, takže jsme dbali na to, aby se k tomu nedostával, což se nám dařilo, až na jednu situaci, kdy se dostal k hlavičce.

Jak bys zhodnotil úvod sezóny?

Nějaké body jsme ztratili, ale všechno to bylo našimi chybami. Na to si chceme dávat pozor. Začátek není úplně nejlepší, ale měli jsme v zápasech pasáže toho, jak chceme hrát, akorát to musíme zvládat 95 minut.

Jak se ti hrálo takhle večer? Výkop byl ve 20:00...

...Nejsem si jistý jestli jsem už takhle někdy hrál. Někomu to třeba vadí, že musí dlouho čekat, ale musím říct, že mi to docela vyhovovalo. Počasí je pro nás lepší, celkem mi to vyhovovalo.

Cítíš, že se tým sehrává?

Určitě, jsou vidět automatismy, které chceme do hry dávat. Myslím, že to bylo poznat.

Co bys řekl k tomu inkasovanému gólu

Špatně jsme dostoupili soupeře, i já tam byl pozdě, kdybych tam byl dřív, mohlo to třeba dopadnout jinak. Dvakrát nám propadl balón a pak to skvěle trefil.

Jak se těšíš na reprezentační pauzu?

Těším se, odpočineme si od ligy. Ale i v reprezentaci je o co hrát, zase takový odpočinek to nebude.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Pavlů innovation ITADECO
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls