FC Slovan Liberec | Nedělní večer patří Slovanu, k Nise přijede Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
30.08.2024

Nedělní večer patří Slovanu, k Nise přijede Plzeň

Šimon Knopp
Liberec - V sedmém kole Chance Ligy čeká na liberecké fotbalisty těžký soupeř. Na domácím stadionu přivítají Plzeň, která v této sezoně ještě neprohrála a v tabulce jí přísluší druhá příčka. Podaří se Slovanu na stadionu U Nisy obrat soupeře o body jako v posledním vzájemném střetnutí? Hrát se bude v neděli od 20 hodin.

Organizační informace:

Před zápasem se můžete těšit na bohatou fanzonu s programem od 17:30 hodin, tentokrát fotbalově zaměřenou. Více se dočtete v tomto článku.

Vstupenky na nedělní utkání proti Plzni, které začíná ve 20 hodin, jsou v online předprodeji za zvýhodněnou cenu na odkazu zde a dostupné budou i v neděli na pokladnách. Rovněž připomínáme, že online bulletin bude dostupný v den zápasu v naší mobilní aplikaci Slovanu, pokud ji nemáte stále staženou, můžete učinit na odkazu zde.

Veškeré praktické informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy naleznete v aktualizovaném článku zde.

FC Viktoria Plzeň

Bilance v lize

Plzenští fotbalisté i v této sezoně zatím navazují na povedené výkony z minulého ročníku, který zakončili na třetí příčce. Prozatím se nacházejí na druhé pozici se ziskem třinácti bodů a zápasem k dobru. V pěti odehraných kolech zatím zaváhali svěřenci trenéra Koubka pouze jednou, a to když remizovali venku 0:0 s Jabloncem. Z ostatních duelů vyšli plzeňští fotbalisté vždy vítězně. Poradili si 3:1 s Duklou, 1:0 s Hradcem, deklasovali 5:0 Karvinou a v posledním ligovém utkání přehráli i České Budějovice. Na první pohled se může tedy zdát, že je Plzeň suverénní, ovšem je pravdou, že v dalších ligových kolech čekají na Viktorku papírově silnější soupeři...

Boje o evropské poháry

Plzeň zanechala v minulé sezoně silnou stopu v Evropské konferenční lize, kde dokráčela až do čtvrtfinále. Podobně úspěšná bude chtít být i letos, a to v Evropské lize, kde si zahraje skupinovou fázi. Svoje působení v druhé nejprestižnější fotbalové soutěži si zajistila po postupu přes ukrajinský Kryvbas (2:1 a 1:0) a následně i přes skotský tým Hearts. S tím si Plzeň poradila v úvodním zápasu 1:0 a ve čtvrteční odvetě předvedla další povedený výkon, který vedl k shodnému vítězství 1:0. Mezi střelce se zapsal Lukáš Červ, který dříve oblékal dres Slovanu.

Kádr Plzně

Tým Viktorky prošel přes letní přípravu několika změnami. Nejvíce sledovaný byl přestup Tomáše Chorého do Slavie, který patřil k oporám týmu. Na jeho místo přivedla Plzeň Daniela Vašulína z Hradce, Brazilce Ricardinha, šikovného Kabonga, jenž se v prvním kole zranil, a v neposlední řadě i Prince Adu (ten se k týmu připojil v tomto týdnu z ukrajinského Kryvbasu). Další změnou a velkým oslabením pro kádr je přestup defenzivní opory, Robina Hranáče, do bundesligového Hoffenheimu. Trenér Koubek bude pro zápas s Libercem pravděpodobně postrádat kromě Kabonga i dlouhodobě zraněného Jana Sýkoru, Rafia Durosinmiho, Cheicka Souarého a Lukáše Hejdu. K dispozici nebude ani Cory Sène, který si odpykává trest za červenou kartu.

Historická bilance

Liberec s Plzní se potkal v lize již celkem 56krát. O něco lépe si vedla Viktorka, která vyhrála o tři zápasy více, celkem třináctkrát nenašel duel svého vítěze. Historicky nejlepšími střelci jsou za Slovan Jan Blažek (4) a za Plzeň Michal Ďuriš s Michaelem Krmenčíkem (oba 4). V posledních pěti zápasech třikrát vyhrála Plzeň a dvakrát Liberec. Obě výhry přišly v minulé sezoně. Tehdy náš tým zvítězil doma 3:0 a venku 3:1 (jednalo se o naši jedinou venkovní výhru minulé sezony).

FC Slovan Liberec

Pohled na tabulku

Slovanu po šesti odehraných kolech zatím přísluší devátá příčka se sedmi body. Našim hráčům se povedlo zatím zvítězit ve dvou duelech, a to v prvním kole proti Karviné a v posledním domácím utkání, kdy k Nise přijely Pardubice. Nejlepším střelcem týmu i nahravačem je Michal Hlavatý (2+2). Liberecký středopolař se rovněž stal vítězem ankety LFA za prvních pět kol nazvané Chance Playmaker a obléká až do 10. kola dres se speciálním logem na rukávu.

Poslední zápas

V minulém kole zavítal Slovan na hřiště Baníku. Po vyrovnaném prvním poločasu, kdy měl asi o něco více ze hry náš celek, přišel druhý poločas, ve kterém byl lepší náš soupeř. Dvěma rychlými góly Baník určil ráz zápasu a nakonec se radoval z vítězství 2:0. Reportáž z utkání naleznete na odkazu zde.

Stav kádru

Trenér Kováč bude ještě v několika zápasech postrádat Ahmada Ghaliho, který podepsal se Slovanem novou smlouvu, ale odpykává si trest za červenou kartu. Pozitivní zprávou je, že do minulého zápasu zasáhl Santiago Eneme, který se vrátil po zranění. Naopak na marodce stále zůstává Dominik Plechatý i Michael Rabušic, kteří ještě nebudou k dispozici.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Plzeň v domácím prostředí porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho generálního partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Centrum Babylon Pavlů innovation
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal
×
Dnes v 17:00
FC Slovan Liberec B
Arsenal Česká Lípa