FC Slovan Liberec | Béčko v neděli přivítá Zápy, pokusí se navázat na poslední výhru
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2023

Béčko v neděli přivítá Zápy, pokusí se navázat na poslední výhru

Redakce
Liberec – Návrat na domácí trávník i další šance na body. B-tým Slovanu zapsal v minulém kole úvodní výhru nové sezony, když po přestřelce plné obratů porazil Přepeře. Teď ho čekají středočeské Zápy, které naposledy zase rozstřílely rezervu Hradce Králové 5:0. Duel se hraje v neděli na Městském stadionu od 10:15.

Důležité body pro klid i herní pohodu. Béčko slavilo minulý týden ve druhém kole skupiny B ČFL premiérovou výhru, na horké půdě v Přepeřích zvítězilo 3:2, když dokázalo otočit nepříznivý stav a zároveň strhlo vítězství na svoji stranu až v 85. minutě zásluhou Jakuba Winklera.

Po úvodní prohře 2:4 s Velvary se tak Slovan poprvé posouval tabulkou směrem vzhůru, po dvou odehraných kolech mu patří 9. pozice, má však shodný bodový zápis jako další tři celky před ním.

Nejlepší střelci B-týmu

Jan Málek, Matyáš Bartoš, Olaf Kok, Jindřich Machotka, Jakub Winkler – všichni 1

SK Zápy – Bezchybná defenziva i první místo

Zápy vletěly do nové sezony nejlépe, jak mohly. V úvodním kole vydřely těsnou výhru 1:0 nad Mladou Boleslaví, když se prosadil z trestného kopu Patrik Kavalír. Během minulého týdne zase přejely béčko Hradce Králové jednoznačně 5:0. Celek ze Středočeského kraje tak neinkasoval ještě ani branku.

I proto vévodí aktuálně tabulce s šesti body a kladným skóre 6:0, gól nedostal kromě nich pouze Kolín a produktivnější jsou jen Velvary. Zápy zároveň také postoupily také v MOL Cupu, když v 1. kole přehrály soupeře Slovanu z minulé sezony – Benátky nad Jizerou 3:0.

Duel 3. kola ČFL začne v neděli od 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS Avled
Mediální partneři
Rengl Hattrick